Nieuwsbericht

Te ruime nederlaag voor U20

13 februari 2011

GRONINGEN - Het U20 team Zorg en Zekerheid Leiden heeft in Groningen tegen GasTerra Flames een iets te ruime nederlaag (100-76) geleden.

In het eerste bedrijf werd er zeer goed gespeeld en ook goed verdedigd hetgeen resulteerde in een eindstand van 17-17. Onder leiding van de eerstejaars junioren Kasper Averink en Tomas Breel werd er hard gewerkt en attent gespeeld. De tegenstander werd goed weggehouden bij de te verdedigen ring en aanvallend werd er goed naar de open kansen gekeken.

 
Het tweede kwart was eigenlijk van het zelfde, maar toch werd een aantal individuele acties van de noorderlingen niet goed afgestopt. Het voorlaatste kwart begon Leiden prima maar werd al snel op afstand gezet na een 10-0 run van Flames.
 

Coach Jeroen Reitsema nam een time-out en maande zijn mannen om vooral het koppie er bij te houden en te blijven basketballen. Dat werd goed opgepakt en de schade bleef derhalve beperkt tot een achterstand van 13 punten. Daarna was het gedaan met het verzet en kon de Groningse ploeg uiteindelijk ook nog de 100 op het bord krijgen.

 
Jeroen Reitsema na afloop: ‘Ze hebben hard gewerkt en iets te snel de koppen laten hangen bij een achterstand. Verder is het voor mij erg lastig om met een te kleine groep spelers te moeten trainen. Door de doorstroming naar het tweede en ook naar het eerste team en door veelvuldige afzeggingen, sta ik te vaak met te weinig mensen. Maar niet getreurd, we blijven er met zijn allen aan werken en we zijn nog steeds in de race voor de final four, ook al hebben wij het niet helemaal meer in eigen hand.’