Nieuwsbericht

U16 op de weg terug

13 februari 2011

HOUTEN - Afgelopen zaterdag speelde Zorg en Zekerheid Leiden U16 een spannende wedstrijd tegen Woodpeckers. Voor het eerst in lange tijd streed het team weer mee om de overwinning, maar kwam uiteindelijk helaas net iets tekort.

In het begin van de wedstrijd speelde Leiden zich uit het dal waar het de afgelopen weken in verkeerde. Woodpeckers had weinig in te brengen en keek na zes minuten tegen een 4-14 achterstand aan. Een knappe prestatie en geen vuiltje aan de lucht voor Zorg enZekerheid Leiden. Maar gaandeweg gaf de ploeg de controle over de wedstrijd toch weer uit handen. Het team moet duidelijk nog leren om te profiteren van een voorsprong en ook dan koelbloedig te blijven spelen.


Na een gelijke stand bij de rust (27-27) was het derde kwart duidelijk voor Woodpeckers. Met een achterstand van twaalf punten begon Leiden aan het vierde kwart. Zoals het team in eerdere wedstrijden op dit soort momenten leek te knakken, knokte het zich nu terug tot op twee punten achterstand. De spanning bij het publiek en de spelers liep enorm op. Zou het dan toch gaan lukken om de overwinning te pakken? Maar helaas had de inhaalrace veel energie gekost en ging de wedstrijd toch naar Woodpeckers (72-63). Ondanks dit verlies lijkt de formatie van Roberto van den Broek duidelijk op de weg terug. Van de vier kwarten in deze wedstrijd waren er twee voor Leiden. Genoeg perspectief voor de komende wedstrijden.


Scores: Alex van Gerrevink 21, Ernes Mahmutovic 13, Iosto Fodde 9, Mark Rasenberg 8, Rudi Haamke 6, Arend Raats 4 en Thomas Kruithof 2.