Nieuwsbericht

Sportploeg van het Jaar !!

11 februari 2011

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden is vrijdagavond uitgeroepen tot de beste sportploeg van de stad. Tijdens de gala-avond van de traditionele verkiezingen in de Leidse Hogeschool was er nóg een prijs voor de club: Toon van Helfteren werd Leidse coach van het jaar. 

De echte sportprijzen spoelde het 'verlies' van de publieksverkiezing natuurlijk volledig weg. De afgelopen paar weken is bewezen dat een verliezing via internet en de diverse sociale media een bron van 'bedrog' kan zijn. Een beetje handige computerfan kon eindeloos blijven stemmen. Dat werd door de fans van Zorg en Zekerheid Leiden nét niet voldoende gedaan.

 

Diverse acties vielen uit in het voordeel van de Openwater-zwemmers van LZ, tweede tijdens de nationale kampioenschappen van vorig jaar. Toen ze afgelopen dinsdag zo'n honderd punten achter stonden op Zorg en Zekerheid Leiden, werden nog een keer alle vrienden en familie gebeld. Genoeg om onze basketballers te passeren. De organisatoren zullen ongetwijfeld lering hebben getrokken uit deze eerste publieksprijs.

 

De échte prijs voor de Sportploeg van het Jaar ging dus naar Zorg en Zekerheid Leiden. De deskundige jury (bestuurder Karel Caron, ex-topsporter Jeroen Straathof en LD-journalist Robert Minkhorst) zette onze basketballers op de eerste plaats vóór de Openwater-zwemmers van LZ en de waterpolosters van ZVL.

 

Geen succesvolle ploeg zonder een topcoach. En ook dat werd gehonoreerd met de verkiezing van Toon van Helfteren.

 

Monta McGhee stal tijdens de huldiging van de ploeg de show. Terwijl aanvoerder Seamus Boxley de prijs in ontvangst nam, ontfermde 'The Magnician' zich over de bijbehorende cheque door deze onder zijn shirt te stoppen. Na afloop mocht hij dat nog een keer overdoen, want het bestuur besloot dat de mannen het geld mochten uitgeven voor een leuk diner en wat bijbehorende drank.