Nieuwsbericht

'Verplichte' overwinning tweede team

7 februari 2011

NIJMEGEN - Op zondagavond moest het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden naar Nijmegen voor de uitwedstrijd tegen Wildcats. Zonder de U20 spelers (wedstrijd in Almere) maar voor de rest eindelijk weer een keer volledig was het team aan haar stand verplicht om te winnen.

Wildcats heeft tot nu toe alleen twee van Black Eagles kunnen winnen. Het gevaar was dat het team te makkelijk over deze wedstrijd dacht en dat het niet geconcentreerd aan de wedstrijd zou beginnen. Hier was vooraf al voor gewaarschuwd, maar toch werd slecht aan het duel begonnen. Na vijf minuten had de Leidse ploeg nog niet weten te scoren en stond met 9-0 achter.


Daarna pakte het team het aanvallend op, maar verdedigend was het nog steeds niet goed. Gevolg was een 22-16 achterstand aan het eind van de eerste periode.  De eerste minuten van het tweede kwart lieten hetzelfde beeld zien: 28-20 voor de thuisploeg. Vanaf dat moment had Zorg en Zekerheid Leiden eindelijk door dat het anders moest. De verdediging werd aangetrokken en het tempo ging omhoog. Door goede, snelle aanvallen met scores van zowel buitenaf als inside, plaatste de ploeg een 6-23 en ging daarmee met een 34-43 voorsprong de rust in.


De tweede helft gingen de bezoekers goed door. Na acht minuten stond het 40-64 en was de wedstrijd gespeeld. Hierna verslapte jammer genoeg de verdediging, maar aanvallend bleef het gelukkig nog wel redelijk, waardoor Leiden uiteindelijk met een 69-92 overwinning huiswaarts kon. Volgende week speelt Zorg en Zekerheid Leiden 2 na vier uitwedstrijden eindelijk weer een keer thuis. Zaterdag is Black Eagles de tegenstander en de wedstrijd begint om 15 uur.

 
Scores: Bern Persoon 24, Bart Constandse 17, Jerome Hoste 11, Rogillio Sewrattan 11, Kevin Tjin-A-Koeng 8, Wouter Breel 7, Jard Schuit 6, Dave Conrad 6, Youri van der Linden 1 en Raoul Swagerman 1.