Nieuwsbericht

U18 wint enerverende wedstrijd

6 februari 2011

Zaterdagavond , wederom in een goed gevulde 5 mei hal, stond voor Zorg en Zekerheid Leiden U18 de wedstrijd tegen Waterland Basketball uit Landsmeer op het programma. 

Het team van coach Bas van Willigen staat geflatteerd onderaan de middenmoot , want Waterland bezit een aantal kwaliteitvolle spelers en met wat meer geluk in de afgelopen wedstrijden had dit team zo maar bij de top zes kunnen staan.


De start is sterk aan Leidse kant, want na vijf minuten vliegt Waterland in een team out. De stand is dan al 16-6. Snel teamspel , waarbij de wisselende verdedigingsvormen van de tegenstander goed uitgespeeld wordt, brengt 29-12 op de borden na 10 minuten.


Het tweede kwart  houden de teams elkaar redelijk in evenwicht (24-19) waardoor de rust bij 53-31 komt. Het enige minpuntje van deze eerste helft is dat, door een mix van vreemde beslissingen op het veld en daarbuiten, er wat irritatie is opgetreden bij zowel spelers als coaches.


Het derde kwart is erg rommelig, waarbij diverse Leidse spelers in foutenlast komen.  Ondanks dat blijft het verschil rond de twintig punten hangen: 69-48.


In het laatste kwart trekken de bezoekers uit Landsmeer regelmatig aan de noodrem , waardoor er veel vrije worpen genomen worden. Het is uiteindelijk de thuisploeg die terecht de wedstrijd wint.


Coach Mulder:  ‘Het was een intense wedstrijd vanavond. Beide ploegen speelden met grote inzet en met veel druk. Met name mentaal was dit een belangrijke wedstrijd, waarbij de jongens een volgend stapje in hun ontwikkeling hebben gemaakt. De komende twee (dubbele) weekenden, waarin dus vier wedstrijden gespeeld moeten worden, zullen uitwijzen wat deze ‘learning experience’ heeft opgeleverd.’