Nieuwsbericht

Ruime overwinning U20

31 januari 2011

LEIDEN - Na de onnodige nederlaag van vorige week in Utrecht speelde Zorg en Zekerheid Leiden U20 afgelopen zaterdag weer thuis in de eigen Vijf Meihal.

Tegen de Woodpeckers uit Houten werd een ruime overwinning geboekt (92-41).
Met Raoul Koopmans en Sander Vos uit het U18 team van coach René Mulder, maar zonder Jake Prins (geblesseerd) en Wiet van Haaster (gestopt) begon Leiden aan een nieuwe klus.


In de gehele wedstrijd bleek dat de mannen van coach Reitsema wel hun opdrachten kunnen uitvoeren en ook verdedigend hun mannetje staan maar dat nog niet alles gaat, zoals het zou moeten en ook kunnen.


Reboundend schieten met name de lange mannen soms tekort, omdat het uitboxen vaak slecht wordt uitgevoerd. Ook is aanvallend het tempo vaak te laag, waardoor de tegenstander snel terug in zijn schulp kan kruipen, iets waar keer op keer op gehamerd wordt.


Coach Reitsema hierover: ‘Ik wil dat die omschakeling van de verdediging naar de aanval sneller gaat en dat er ook sneller teruggesprint wordt naar de verdediging.’


Neemt niet weg dat de toeschouwers een bij tijd en wijlen leuke wedstrijd zagen en dat het weer hoop geeft voor de toekomst. De komende weken zal gaan blijken of het eerste juniorenteam van Zorg en Zekerheid Leiden klaar is om zich kandidaat te stellen voor de final-four.


Met een prima  team-effort zou het in potentie moeten kunnen. Hussein Addow had tegen Woodpeckers weer een double te pakken en Kasper Averink viel op met liefst negen rebounds.