Nieuwsbericht

Eindelijk weer uitzege tweede

30 januari 2011

GRONINGEN - Na de nederlagen bij Binnenland en Hoppers moest er weer eens door Zorg en Zekerheid 2 worden gewonnen in een uitwedstrijd.

Om dit te bewerkstelligen moest er dan in ieder geval beter worden verdedigd. En dan ook nog eens een hele wedstrijd want bij vrijwel alle nederlagen was er wel een helft of een kwart waar dit niet werd gedaan. Maar makkelijk zou het niet worden want Groene Uilen staat in de top van de promotiedivisie en had pas drie keer verloren.


Zonder Dave Conrad (mee met het eerste team) en Wesley Groen (U20) begon het team redelijk, al was de intensiteit te laag en mede daardoor mochten de Uilen te veel aanvallende rebounds pakken. Aan het eind van de eerste periode keek de ploeg tegen een 15-14 achterstand aan. Dit beeld bleef hetzelfde tot de derde minuut van het tweede kwart. Na een time bij een 22-20 achterstand, begreep het team dat de intensiteit en het tempo omhoog moesten.


Verdedigend en in de rebound ging het vanaf dat moment beter en door twaalf punten op rij, waaronder twee driepunters van Kevin Tjin-A-Koeng liep Zorg en Zekerheid Leiden weg naar 29-39. Slordige momenten zorgden er echter voor dat de thuisploeg voor de rust terug kwam tot 34-39.


De laatste weken begon het team slap aan de tweede helft en het was duidelijk dat dit anders moest en dat gebeurde ook. Verdedigend was het goed en het tempo ging nog wat verder omhoog en via o.a. driepunters van Bart Constandse en Rogillio Sewrattan liep Leiden weg van Groene Uilen en aan het eind van het derde kwart stond het 47-64.


Na drie minuten in het vierde kwart stond het 50-69 en dacht een aantal spelers blijkbaar dat het zo wel genoeg was. Te snelle schoten, eenvoudige ballen missen en wat slapper verdedigen zorden ervoor dat Groene Uilen terug kon komen tot 56-69. Een driepunter van Bart Constandse gooide echter definitief de wedstrijd op slot.

 
Al met al een goede overwinning. Nu is het zaak om deze lijn door te trekken. Volgende week moet de ploeg voor de vierde achtereenvolgende keer op bezoek. Deze keer naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen Wildcats.


Scores: Bart Constandse 22 (6 driepunters), Kevin Tjin-A-Koeng 14, Rogillio Sewrattan, 12, Youri van der Linden 12, Jard Schuit 8, Bern Persoon 8, Wouter Breel 3, Jerome Hoste 0 en Raoul Swagerman 0.