Nieuwsbericht

U18 voorzichtig op weg terug

30 januari 2011

LEIDEN - Zaterdagavond in de gezellig drukke Vijf Meihal stond voor Zorg en Zekerheid Leiden U18 de wedstrijd tegen Aris uit Leeuwarden op het programma. De uitwedstrijd was nog gewonnen met 71-77 en een ieder was benieuwd hoe de ploeg zou reageren na het eerste verlies van vorige week tegen UBall.

Het team begint scherp aan de wedstrijd en via 6-3 is het 18-7 na vijf minuten. Verdedigend ziet het er beter uit dan een week eerder en ook in de aanval wordt de vrije man goed gevonden. Na het eerste kwart is het al 32-12.


Aris probeert dan met verschillende verdedigende tactieken het ritme te onderbreken bij de thuisploeg. Echter die reageert hier na behoren op. Met goed teamspel wordt er veelvuldig gescoord, waardoor de rust komt bij 54-32.


De tweede helft houden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Leiden loopt iets uit na drie kwarten (73-47), waarna het laatste kwart ook nog met vier punten verschil gewonnen wordt.  Hierdoor komt de eindstand op 90-60.


Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het progamma. Dan komt het onberekenbare Waterland uit Landsmeer op bezoek.