Nieuwsbericht

U16 komt tekort tegen Black Eagles

24 januari 2011

LEIDERDORP - Zondagmiddag kwam Black Eagles op bezoek in Leiderdorp. Gezien de stand op de ranglijst zou dit voor Zorg en Zekerheid U16 weer een moeilijke wedstrijd worden om winnend af te sluiten.

Zeker omdat de twee centers Mark Rasenberg en Ernes Mahmutovic er niet bij waren wegens ziekte, miste de ploeg veel lengte onder de borden, terwijl de luchtmacht van de tegenstander wel op volle sterkte aanwezig was. Met slechts zeven spelers zou het bij voorbaat moeilijk worden.


De start van Leiden was echter veelbelovend. Na de eerste periode was de stand gelijk: 14-14. De tweede periode was helaas niet goed, zodat er bij de rust al een achterstand van 18 punten op het bord stond.


De perioden daarop scoorde Zorg en Zekerheid Leiden wel weer beter, maar dat deed de tegenstander ook, waardoor de achterstand gestaag opliep naar de eindstand van 65-99.


Wel wist Leiden in de laatste anderhalve minuut Black Eagles van scoren af te houden, zodat de hatelijke 100 niet op het scorebord verscheen.


Black Eagles was de terechte winnaar, maar Leiden speelde aanvallend een behoorlijke wedstrijd. Nu nog wat beter verdedigen en dan zou de volgende wedstrijd, komende zaterdag tegen Rotterdam, wel weer eens gewonnen kunnen worden.


Scores: Alex van Gerrevink 17 (10 reb.), Tycho Kievit 10, Iosto Fodde 10, Thomas Kruithof 8, Lars Kimpel 7, Arend Raats 7 en Rudi Haamke 6 (12 reb.).