Nieuwsbericht

ZZ Leiden 2 herstelt zich goed

7 januari 2007

Het was de vraag hoe zorg en Zekerheid 2 het nieuwe jaar zou beginnen na de blamage tegen MSV en twee weken gedwongen rust. En een uitwedstrijd tegen VBC Akrides is natuurlijk geen lekkere wedstrijd om de competitie te hervatten. De ploeg uit IJmuiden doet mee om een plek in de Final 4 en stond slechts twee punten achter op ZZ Leiden.

Zonder Bob Vegter (vakantie) begon ZZ Leiden niet geweldig aan de wedstrijd. Aanvallend was het rommelig en slordig en verdedigend was het net iets te slap. Omdat de thuisploeg het ook niet echt geweldig deed viel de schade aan het eind van het eerste kwart nog mee, 14-8 voor Akrides. In het begin van de tweede periode gingen de Leidenars nog op dezelfde manier door en had Akrides een opleving zodat er na drie minuten 22-10 op de borden stond.

Het knappe was dat het Leidse team rustig bleef en vanaf dat moment beter ging spelen. Verdedigend werd er hard gewerkt en als team verdedigd en aanvallend ging het tempo omhoog, werd er beter bewogen en ging de bal sneller rond. Er volgde een 8-0 run (22-20) en een driepunter van Kevin Tjin-A-Koeng gaf Leiden de eerste voorsprong en dit was tevens de ruststand: 27-28.

De tweede helft kwam ZZ Leiden goed uit de startblokken en na vijf minuten stond het 31-43. Akrides is echter een taaie ploeg en kwam terug met een 9-0 run, 40-43. De bezoekers bleven echter goed door spelen en via een driepunter in de buzzer van Thomas Schelvis ging Leiden met een 43-51 het vierde kwart in. Daarin begon Leiden met driepunters van Jerome Hoste en Thomas Schelvis en nam dus gelijk een 43-57 voorsprong. ZZ Leiden bleef hierna goed spelen en met nog vier minuten te gaan was het 53-68. Toch gaf Akrides niet op en even verslapten de Leidenars en met nog iets meer dan een minuut te gaan was het 61-68. Een score van uitblinker Esat Figengul gooide echter de boel definitief op slot en uiteindelijk behaalde ZZ Leiden 2 een goede en belangrijke overwinning, 61-73.

Coach Richard den Os: 'Na de nederlaag tegen MSV hebben we met z'n allen gesproken over wat er mis ging en afgesproken dat een aantal zaken moest veranderen. De afgelopen week ging het op de trainingen al beter, maar dan is het altijd de vraag hoe het in een wedstrijd gaat. En gelukkig ging dat goed. Tegen MSV gingen we als team mentaal ten onder. Nu was dit juist de belangrijkste winst omdat we na een slecht begin (22-10 van 13 minuten spelen) als team bleven spelen en hard bleven werken en zo de wedstrijd konden omdraaien. Dit geeft in ieder geval hoop voor de rest van het seizoen, al was dit natuurlijk maar gewoon één wedstrijd.

Scores ZZ Leiden: Kevin Tjin A Koeng 14 (5 assists), Esat Figengul 11 (12 rebounds en 5 assists), Thomas Schelvis 11, Jerome Hoste 9, Michael Kool 9, Nils Wijtzes 7, Ricardo Vallentak 5, Marvin van den Houwen 5, Bern Persoon 1, Germain Henriques 1, Bram Sieben 0