Nieuwsbericht

Onnodig verlies voor U18

23 januari 2011

UTRECHT – Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft zijn eerste verlies geleden in competitie. Na vijftien gewonnen wedstrijden was UBall in Utrecht te sterk voor de huidige koploper. Na een ruststand van 56-47 in het voordeel van de thuisploeg werd het uiteindelijk 92-91.

Leiden begint goed aan de wedstrijd en na zeven minuten is de voorsprong daar: 11-16. Te veel balverlies en onnodig veel fouten brengen UBall op een 28-20 voorsprong bij het begin van het tweede kwart. UBall loopt dan verder uit naar 36-21, maar bij 42-35 is de aansluiting er bijna. UBall blijft makkelijk scoren omdat de Leidse verdediging ongeïnspireerd bezig is. Bij de rust is de hoge score dan al : 56-47.


De tweede helft blijft het verschil in takt tot 68-56, waarna Zorg en Zekerheid Leiden de verdediging verandert. Via 68-59 gaat het laatste kwart in bij 71-65. Halverwege het laatste kwart kruipt Leiden terug naar 77-76, maar er wordt te slordig gespeeld. UBall denkt bij 92-86 de winst in de zak te kunnen steken, maar de Leidse ploeg perst er nog een eindsprint uit. Een drietje en een gewone score brengen de stand op 92-91 en met 19 seconden te gaan heeft Leiden balbezit. Daaruit weten de bezoekers niet te scoren , waarna er een groot feest uitbreekt bij de winnende thuisploeg UBall.


Coach René Mulder: ‘Vijftien wedstrijden ongeslagen was een mooie prestatie van de ploeg. We hebben vandaag een zwakke verdedigende prestatie geleverd. Ook het balverlies was veel te hoog. Op de momenten dat we verdedigende stops hadden, profiteerden we te weinig van de mogelijkheden om eerder de wedstrijd te beslissen. Zaak is nu dat de groep hier lering uittrekt en de draad weer oppakt.’