Nieuwsbericht

Dubbele winst voor U18

16 januari 2011

Zorg en Zekerheid Leiden U18 moest dit weekeinde twee keer aan de bak. Eerst zaterdag thuis tegen Grasshoppers en vervolgens zondag uit bij GasTerra Flames in Groningen.

De ploeg van René Mulder en Ruud Vos voegde andermaal twee zeges aan het totaal toe is bleef ongeslagen in de eredivisie.


Zorg en Zekerheid Leiden begint de wedstrijd tegen streekgenoot Grasshoppers uit Katwijk goed. Door druk uit te oefenen lijden de gasten uit Katwijk diverse keren balverlies. Halverwege het eerste kwart is de stand 15-10 en schakelt Leiden een tandje bij, waardoor de thuisploeg uitloopt naar 21-12. Doordat de verdedigende taken niet goed uitgevoerd worden en er slordig gespeeld wordt in de aanval is de stand bij rust slechts 50-31.


Het derde kwart speelt Leiden zwak , waardoor het verschil niet verder groeit en Grasshoppers nog redelijk in de buurt komt: 61-51. Het laatste kwart gaat dan in bij 73-55 en dan schakelt de thuisploeg nog een tandje bij. Zorg en Zekerheid Leiden probeert nog wat verdedigingsvormen uit en wisselt flink door. Het laatste kwart wordt met snel en attractief spel gewonnen met 30-8, waardoor de punten in Leiden blijven: 103-63.


Zondag, nog geen 20 uur na de gewonnen wedstrijd tegen Stol-Grasshoppers, moet er door U18 aangetreden worden tegen GasTerra Flames. Na een reis van ruim drie uur, met verkeerde opgave van locatie door de bond, arriveert de ploeg een half uur voor de wedstrijd in de sporthal.


De ploegen zijn flink aan elkaar gewaagd. Na 10 minuten is het 18-18. Het tweede kwart is duidelijk voor Zorg en Zekerheid Leiden (20-28), maar de stand bij rust is 31-35 en kan dus nog alle kanten op. Zeker gebeurt dat als GasTerra Flames terugkomt naar 41-40 en zelfs een voorsprong neemt van 46-42. Leiden toont karakter en buigt de achterstand om naar 50-50 na drie kwarten.


GasTerra Flames hanteert regelmatig de noodstop, waardoor Leiden veel aan de vrije worplijn komt. Er worden echter 17 vrije worpen gemist door de bezoekers, waardoor de spanning blijft tot het eind. Van 56-59 wordt het 60-59. Vervolgens scoort Leiden wel de vrije worpen en van 60-61 wordt het, met nog 40 seconden te spelen, 62-61 in Gronings voordeel.  Een zeer knappe Leidse score zorgt dan voor 62-63 en dan zijn er nog 22 seconden te spelen.


Balbezit voor GasTerra en een time out. Duidelijk is dat er een één-tegen-één situatie voor  Flames gecreëerd zou worden. Leiden lijkt het tactisch goed op te lossen en met nog zeven seconden op de klok gaat de bal naar de zijkant. De schutter van Groningen mist dan van ver en daarna is er met een nog gescoorde en met opzet gemiste vrije worp opluchting aan Leidse kant: 62-64.

STATS GRASSHOPPERS


STATS GASTERRA FLAMES