Nieuwsbericht

Koploper veel te sterk voor U16

16 januari 2011

ZWOLLE - Zorg en Zekerheid Leiden U16 heeft een ruime nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen de koploper van de eredivisie.  De wesstrijd tegen het goed spelende collectief van Landstede Zwolle werd ruim verloren met 88-30.
 

Met Roberto van den Broek als nieuwe hoofdcoach vertrok de ploeg naar het prachtige sportcomplex van Landstede in Zwolle om het op te nemen tegen de koploper van de eredivisie. Het eerste kwart werd er met inzet gespeeld en werden er diverse kansen gecreëerd. Helaas werd er iets te haastig geschoten, waardoor er uiteindelijk weinig scores op het bord kwamen. Stand na het eerste kwart: 25-7.


Het tweede kwart ging het beter en leek het team zich wat meer te ontspannen en zelfvertrouwen te krijgen. Met een stand van 44-22 werd de kleedkamer op gezocht. De stijgende lijn kon na de rust niet worden voortgezet. Landstede deed de deur op slot. Door een stevige zoneverdediging kwam Zorg en Zekerheid Leiden niet meer aan scoren toe. Landstede staat niet voor niets bovenaan. Met degelijk spel maakte het gebruik van de zwakke punten van Leiden en speelde de wedstrijd rustig uit. De komende weken zal de coach met het team hard aan de slag moeten om het spel naar een hoger nivo te tillen.


Scores: Thomas Kruithof 6, Tycho Kievit 5, Rudi Haamke 5, Alex van Geerevink 5, Ernes Mahmutovic 4, Mark Rasenberg 3 en Iosto Fodde 2.