Nieuwsbericht

Tweede team blijft in de race

9 januari 2011

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden is dankzij een benauwde, maar verdiende 82-79 overwinning op Hoofddorp in de race gebleven voor de Final Four, waarin uiteindelijk het 'amateur-landskampioenschap' op het spel zal staan.

Door een paar sneeuw-afgelastingen is de stand behoorlijk vertekend en pas wanneer die wedstrijden zijn ingehaald, zal er iets meer duidelijk zijn. Maar ook dan is de weg nog lang in de promotiedivisie met veertien teams.

 

Het ging zondagavond in de Vijf Meihal even gelijk op, maar in het laatste stukje van het eerste kwart nam Zorg en Zekerheid Leiden een voorsprong om die niet meer af te staan. Na tien minuten was het 25-16 en halverwege de wedstrijd stond er 44-32 op het scorebord na een driepunter (met bonus) van Kevin Tjin-a-Koeng in de buzzer.

 

Dat dit geen toeval was bewees de guard aan het einde van het derde kwart door er weer een driepunter in te gooien toen de laatste twee seconden wegtikten. Een score die nodig was, want Leiden was er niet in gesplaagd om verder weg te lopen. Sterker nog, na dertig minuten was het gaatje slechts acht punten: 63-55.

 

In het vierde kwart bleef het spannend, omdat Hoofddorp niet wenste op te geven en de heren arbiters ook wel zin leken te hebben in een spannende wedstrijd. Bij 63-61 werd het even billenknijpen, maar vijf punten van Tjin-a-Koeng (een score met bonus en twee vrije worpen) gaf weer wat lucht voor Leiden, dat bij vlagen heel leuk speelde, maar verdedigend niet altijd even attent was.

 

Het gaatje bleef klein, maar Hoofddorp slaagde er niet in om het te dichten, laat staan een voorsprong te nemen. Op 80-76 viel de beslissing, toen Hoofddorp miste en Leiden de rebound pakte. Vlak daarop gaf een steal van Tjin-a-Koeng honderd procent zekerheid over de winst: 82-79.