Nieuwsbericht

Leerzame wedstrijd U16

9 januari 2011

WEERT - Afgelopen zaterdag speelde Zorg en Zekerheid U16 de uitwedstrijd tegen BS Weert. Op papier een min of meer gelijkwaardige tegenstander. Helaas pakte dit in de praktijk heel anders uit en liep ZZU16 tegen een forse nederlaag aan: 85-51.

'Meedoen is belangrijker dan winnen', lijkt het nieuwe motto van de ploeg. Er wordt weliswaar behoorlijk basketball gespeeld, maar het spel ontbeert toch echt de benodigde felheid en strijdlust, die in deze competitie nodig zijn. Dat leidde zaterdag tot een wedstrijd waarin Zorg en Zekerheid Leiden steeds achter de feiten aanliep. Ondanks veelvuldige time-outs en  heldere taal van de coaches tijdens de rust, lukte het maar niet om het tij te keren.

 
Opvallend is ook het gebrek aan teamspirit. Spelers in het veld gaan steeds meer voor zichzelf spelen. En de spelers op de bank zijn nauwelijks te motiveren om mee te leven met de verrichtingen op het veld. Spontane aanmoedigingen en verbale ondersteuning van de bank blijft veel te vaak uit.

 
Maar goed, de helft van de competitie zit erop. De ploeg weet nu dat ze best goed kan basketballen en het goede nieuws is dat de spelers ook weten wat er beter moet. Daar moet in de tweede competitiehelft van kunnen worden geprofiteerd.

 
Scores: Ernes Mahmutovic 12, Mark Rasenberg 10, Arend Raats 8, Alex van Gerrevink 6, Tycho Kievit 6, Iosto Fodde 4, Thomas Kruithof 3 en Rudi Haamke 2.