Nieuwsbericht

U18 opent 2011 met winst

9 januari 2011

ALMERE - De eerste wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden U18 na de kerstvakantie is er eentje in Almere  tegen Pioneers.  Na een 32-40 ruststand gingen de punten mee naar Leiden : 55-88.

Almere staat bij de vijf onderste ploegen in de competitie, maar vocht voor elke bal en was uit op een stunt. Na één kwart is het Leiden dat voorstaat met 8-17.  Er is een mogelijkheid om alle elf de spelers te laten spelen en dat gebeurt dan ook.  Door een zwakke fase aan het eind van de eerste helft is het verschil bij de rust toch slechts acht punten.


Dan trekt Zorg en Zekerheid Leiden de verdediging aan en dat levert een aantal goed uitgespeelde aanvallen op. Als bij Almere de beste speler met vijf fouten naar de kant gaat, is het Leiden dat naar uitloopt naar een voorsprong van 19 punten (42-61).  Veelvuldig doorwisselen om de druk hoog te houden werpt uiteindelijk vruchten af. Het laatste kwart wordt gewonnen met 13-27 op en is de ‘oliebollenwedstrijd’ tot een goed einde gebracht.


Komend weekend staat een dubbel op het programma. Eerst zaterdagmiddag in de Vijf Meihal tegen Grasshoppers uit Katwijk en  vervolgens op zondagmiddag in Groningen tegen GasTerra Flames.