Nieuwsbericht

U20 wint topper als team

9 januari 2011

BERGEN OP ZOOM – Op basis van een geweldige eerste helft won Zorg en Zekerheid Leiden U20, de ploeg van Jeroen Reitsema, in Bergen op Zoom met 74-78 van WCAA Giants.

ZZ Leiden begon wat stroef aan de wedstrijd, maar wist door uitstekend teamspel een prima voorsprong op te bouwen van vijftien punten bij de rust. Eigenlijk zijn er geen echte uitblinkers te noemen, geen enkele wissel was een verzwakking. Er werd goed gewerkt en zeker de verdediging zat goed in elkaar. De gebroeders Reitsema konden naar hartenlust wisselen om de angel, point guard Leon Williams, uit de ploeg uit Bergen op Zoom te trekken. Afwisselend waren Wesley Groen, Ajene Wansing en ook Glenn Schijf, zeer lastig te passeren.


ZZ Leiden haalde bij tijd en wijlen het tempo uit de wedstrijd en controleerde met name de eerste helft, hetgeen resulteerde in een ruststand van 34-49.
Na de rust kwam er toch een beetje de sleet in en kroop Giants zo nu en dan dichterbij maar verder dan zes punten kwamen ze niet. Geen enkel moment ontstond er paniek in de ploeg en er werd beheerst gevochten voor het uiteindelijke resultaat. Een noodpoging van Williams in de laatste seconde ging geheel mis en de Leidenaars konden de eerste wedstrijd in de nieuwe jaar op hun conto schrijven.


Coach Jeroen Reitsema was na afloop zeer lovend over het spel van zijn pupillen: ”Ze hebben een top-teamprestatie geleverd en daar ben ik onwijs trots op...“

BEELDEN VAN DE WEDSTRIJD