Nieuwsbericht

Oefenverlies in Leuven

30 december 2010

WILSELE - Een dag na de hervatiing van de trainingen heeft Zorg en Zekerheid Leiden een oefenwedstrijd in Wilsele tegen Leuven Bears verloren met 60-57. Bij de rust was het 31-19 in het voordeel van de Belgen. 

Leuven had de trainingen een paar dagen eerder hervat en woensdag al een oefenwedstrijd gespeeld tegen tweedeklasser Gembo Antwerpen (73-54 winst). Met de driepuntszege nam Leuven revanche voor het verlies in Leiden in de aanloop naar het seizoen. Toen werd het 80-77 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

 

De Leidse ploeg speelde voor de rust zwak. Het schot viel niet (7 op 22 en 1 op 8 driepunters) en er werd dertien keer balverlies geleden. In de tweede helft ging het een stuk beter. Dat wil zeggen vooral in het derde kwart, toen Monta McGhee in zijn eentje de ploeg terugbracht in de wedstrijd.

 

De Amerikaan maakte in totaal 21 punten, waarvan het leeuwendeel in dat derde kwart. Kijkend naar zijn spelers stelde Toon van Helfteren dat McGhee goed en Thomas Jackson oké was. 'Voor de rest was het eigenlijk allemaal onvoldoende', aldus de coach. 'Het was niet best, maar dat was het aan de kant van Leuven ook niet...'

 

Van Helfteren hield in het vierde kwart McGhee en Jackson op de bank. Gewoon om beiden wat te sparen. 'Ze moeten straks nog minuten genoeg maken en toen we eenmaal terug waren in de wedstrijd, vond ik het niet meer nodig om die twee te laten staan.'

 

Topscorers: McGhee 21, Slagter 10, Smith 8, Jackson 8. Rebounds: De Jong 12 (5 AR), McGhee 11 en Smith 10. Schot: 19-45 (2) en 5/18 (3)