Nieuwsbericht

U18 achtste in Kortrijk

27 december 2010

KORTRIJK - Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft de twee zeges, waarmee de ploeg zich plaatste bij de beste acht van het internationale toernooi in het Belgische Kortrijk, geen vervolg kunnen geven. Van Noorwegen, Praag en tenslotte ook Falco Gent werd verloren.

De ploeg van René Mulder en Ruud Vos won het eerste duel in de groep net aan van het Franse Lille (43-41) en was vervolgens veel te sterk voor het Belgische Vilvoorde, dat met 63-38 werd verslagen.

 

Leiden werd door die resultaten groepswinnaar en mocht daarom verder spelen om de plaatsen 1 tot en met 8 met de andere poulewinnaars. In de kwartfinale echter bleek de nationale ploeg van Noorwegen net even te sterk. Het werd 55-58 en daardoor werd Zorg en Zekerheid Leiden verwezen naar de groep, die speelt om de plekken vijf tot en met acht.

In die groep volgde dinsdagmorgen een tweede nederlaag. Dit keer tegen het sterke Praag. Het werd, na een ruststand van 19-25, uiteindelijk 39-56. De Leidse ploeg speelde daarom als afsluiting van het toernooi om de zevende plaats tegen Falco Gent. Ook dat duel ging verloren. Na een positieve ruststand van 38-29 werd het 58-70 voor de Belgen en eindigde Zorg en Zekerheid dus als achtste.