Nieuwsbericht

Bouwvergunning voor uitbreiding Vijf Meihal binnen

22 december 2010

LEIDEN - Als de sneeuw op tijd is gesmolten en er niet al te veel verdere winterse narigheid komt, kan begin januari begonnen worden met de uitbreiding van de Vijf Meihal.

De Gemeente Leiden heeft de bouwvergunning verleend en dus staat in principe niets nog in de weg om van de antieke Vijf Meihal, die 42 jaar (!) geleden werd geopend, een moderne sporthal te maken. Onder het nodige voorbehoud zou de verbouwing dan half april klaar kunnen zijn, op tijd dus voor de play-offs. Op de nieuwe tribune is plaats voor ruim 800 toeschouwers, zodat de totale capaciteit op ongeveer tweeduizend komt.

 

Met de uitbreiding heeft Zorg en Zekerheid Leiden eindelijk zijn zin. Meer dan twee jaar geleden werden de plannen al neergelegd. Al spoedig bleek het veel omvangrijker te zijn dan 'even die achterwand eruit en een tribune neerzetten'.

 

Voorzitter Marcel Verburg: 'Als je zoiets wilt, dan moet het hele complex direct aan de modernste eisen voldoen. Dan heb je het over luchtverversing, brandbeveiliging en tal van andere zaken. Bovendien zaten we direct met het parkeerprobleem (nu opgelost via de AH-garage) en moest er bijvoorbeeld een doorgang komen voor de aanvoer van chloor en andere zaken voor het zwembad.'

 

Het is elke thuiswedstrijd weer duidelijk dat de uitbreiding met de ongeveer achthonderd plaats geen luxe is. 'Als dit niet was doorgegaan', stelt Verburg keihard, 'zou het op termijn weleens het einde hebben kunnen betekenen van het topbasketball in Leiden.'