Nieuwsbericht

Lokomotief maat te groot voor U16

19 december 2010

LEIDERDORP – Lokomotief was duidelijk een maat te groot voor Zorg en Zekerheid U16.  De thuiswedstrijd tegen één van de beste teams uit de eredivisie werd kansloos verloren met 47-115.

De supporters van Leiden hadden moeite om in de sneeuw de weg naar de Bloemerd te vinden, zodat er slechts een handvol toeschouwers op de tribune zat.


Lokomotief was op volle sterkte naar Leiderdorp gekomen en speelde vrijwel de hele wedstrijd een zeer felle full court press. Zorg en Zekerheid Leiden had daar eigenlijk de hele wedstrijd geen antwoord op en moest regelmatig de bal al op eigen helft inleveren. Bovendien kostte het  zó veel energie om de bal op de helft van de tegenstander te krijgen dat er weinig fut overbleef voor het spelen van een goede aanval.


Aan het begin van het tweede kwart liet Lokomotief even de teugels vieren en kon Leiden met zestien punten in zes minuten eindelijk aan spelen en scoren toekomen. Daarna werd de ploeg weer meteen vastgezet op eigen helft en was de wedstrijd gespeeld. Met slechts vier wisselspelers moest er door iedereen heel diep worden gegaan in dit kansloze duel.


Opmerkelijk was het feit dat aan het eind van een wedstrijd, waarin zo fel werd verdedigd, slechts acht fouten voor Zorg en Zekerheid Leiden en vijftien fouten voor Lokomotief op het sheet stonden. Er werden in totaal slechts dertien vrije worpen genomen.


De komende twee weken is er tijd om een beetje bij te komen zodat er in januari, na de uitwedstrijd in Weert, vol goede moed aan de tweede helft van het seizoen kan worden begonnen.


Scores:  Mark Rasenberg  16, Ernes Mahmutovic  6, Tycho Kievit 6, Alex van Gerrevink 5,  Rudi Haamke 4, Arend Raats 4, Iosto Fodde 2, Lars Kimpel 2 en Thomas Kruithof  2