Nieuwsbericht

U20 hard onderuit tegen Rotterdam

13 december 2010

VOORSCHOTEN - Zonder de geblesseerde Don Rigters heeft Zorg en Zekerheid Leiden U20 inDe Vliethorst dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Rotterdam Basketball: 62-71.

Voor de zoveelste keer waren de mannen van coach Reitsema niet klaar voor de wedstrijd. Bij de warming up kon je al zien dat er geen enkele focus op de wedstrijd lag en dat werd in het veld nog eens benadrukt door vele slechte individuele acties. Opdrachten werden niet uitgevoerd en enige vorm van de ingestudeerde spelletjes was er niet te vinden. 'Het is om moedeloos van te worden', zei Jeroen Reitsema na afloop. 'Het gaat een paar wedstrijden redelijk en dan sluipt de gemakzucht weer in het team.'


In het tweede kwart kwamen er slechts zeven punten op het bord voor Leiden. Rotterdam was eigenlijk een zeer middelmatige ploeg met twee individueel zeer sterke spelers, die op geen enkele manier adequaat werden afgestopt door de Leidse verdediging. Ook de matig leidende scheidsrechters deelden mee in de malaise door totaal 52 persoonlijke fouten te fluiten, maar daar hadden beide partijen last van en was dus geen excuus.


Na de rust bleef het geknoei voortduren en werd het aantal turnovers opgevoerd naar totaal 28 stuks. Alleen in het vierde kwart was er iets van vechtlust te bespeuren en leek het er zelfs op dat de punten toch konden worden ingepikt, maar daar voelde Rotterdam niets voor. Zorg en Zekerheid Leiden zal de komende tijd toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen, wil de ploeg de final four gaan halen, de uiteindelijke doelstelling van dit seizoen.