Nieuwsbericht

Moeizame zege voor U16

13 december 2010

ALMERE - Met een uitgedunde selectie trad Zorg en Zekerheid U16 zondag aan tegen Almere Pioneers. In het Topsportcentrum Almere werd het een slordige wedstrijd, die uiteindelijk wel winnend kon worden afgesloten.

Leiden begon uitstekend aan de wedstrijd. In het eerste kwart werd duidelijk afstand genomen van Almere Pioneers. Maar bij een 12–22 voorsprong aan het begin van het tweede kwart vond de ploeg het blijkbaar wel genoeg. Waarschijnlijk hadden de jongens besloten om de wedstrijd wat spannender te maken, zodat er voor het publiek ook wat te beleven viel.


Door consequent slap te verdedigen, niet te bewegen in de aanval en vooral niet te communiceren, werd Almere de mogelijkheid geboden om met 23–22 voor te komen. Daarna ontstond een rommelige puntje-puntje wedstrijd, waar afwisselend Leiden en Almere op voorsprong stond. Uiteindelijk ging ZZU16 de laatste wedstrijdminuten in met een kleine voorsprong. De coaches, de spelers en het publiek van Almere probeerden met veel gedoe en hectiek de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden uit hun doen te brengen. Maar dat mocht niet baten. Als (bijna) volwaardige profspelers speelde Leiden de wedstrijd uiterst koelbloedig uit. Het resultaat was een eindstand van 51-58.
 

Scores: Tycho Kievit 13, Alex van Gerrevink 11, Thomas Kruithof 10, Ernes Mahmutovic 8, Mark Rasenberg 5, Arend Raats 4, Rudi Haamke 3, Iosto Fodde 2 en Lars Kimpel 2.