Nieuwsbericht

Simpele zege tweede team

12 december 2010

LEIDEN - De wedstrijd van het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden tegen Punch uit Delft kende zondagavond in de Vijf Meihal een duidelijk parallel met die van de hoofdmacht een dag eerder tegen De Friesland.

Drie kwarten werd er leuk en lekker snel gespeeld, maar in het vierde kwart was de fut eruit. Dat kwam natuurlijk omdat Punch aan het einde van het derde kwart op een achterstand van 31 punten was gezet. Het was toen 75-44.


Daarmee zat Zorg en Zekerheid Leiden 'on pace' voor de honderd punten, maar dat idee kon al snel worden opgeborgen. Als je in dik zes minuten maar twee punten maakt, kun je zoiets wel vergeten. Het was natuurlijk niet echt belangrijk, maar coach Richard den Os ziet zijn ploeg graag de hele wedstrijd de dingen uitvoeren, die worden getraind. Een volgende keer gaat het wellicht minder gemakkelijk en komen dat soort zaken van pas.


Punch - als sinds de tijd van de Romeinen gecoacht door Jan Sikking - heeft geen moment echt in de wedstrijd gezeten. Binnen vier minuten was het 13-5 en kleiner dan die acht punten is het gat niet meer geweest. Voor zover dat nodig was werd Punch tegen het einde van het derde kwart door een bombardement van Bart Constandse definitief verslagen. Hij was één van de vijf spelers in de dubbele cijfers.


Topscorers: Kevin Tjin-a-Koeng 18, Bart Constandse 17, Youri van der Linden 14, Dave Conrad 11 en Bern Persoon 10