Nieuwsbericht

Midweekse winst U20

10 december 2010

ZWOLLE - Woensdagavond moesten de jongens van Zorg en Zekerheid Leiden U20, aantreden in het prachtige nieuwe Topsportcentrum in Zwolle tegen Landstede.

Het tijdstip van aanvang was 19:30 uur en de heren moesten door de avondspits en ook nog eens door slecht winterweer. In ieder geval kon de wedstrijd op tijd beginnen en werd uiteindelijk ook nog door Leiden gewonnen met 71-76.


Met gastspelers Sander Vos en Koen Grimbergen uit de U18 had Zorg en Zekerheid Leiden elf man tot zijn beschikking en dat was maar goed ook. Al snel viel Don Rigters uit met een enkelblessure en ook Kasper Averink moest opgeven, met een knieblessure. Het lijkt in beide gevallen gelukkig mee te vallen.


Dit was niet de reden dat de mannen van Jeroen Reitsema wederom slap aan de wedstrijd begonnen en niet waren opgewassen tegen de laffe zone van Zwolle. Ook een te slappe defense zorgde voor een gelijkopgaande score, met een uiteindelijke ruststand van 37-34.


Coach Reitsema was des duivels in de rust, wees op de inzet van de gastspelers en dat het in de tweede helft wel anders zou moeten. Met deze duidelijke boodschap ging het na de rust beter en Leiden liep uit naar een voorsprong van maximaal 11 punten. In het vierde kwart sputterde Landstede nog wel een beetje tegen, maar Leiden nam de punten mee naar de Sleutelstad: 71-76.


Door dit resultaat heeft Zorg en Zekerheid Leiden weer aansluiting met de top vier en met de wedstrijd van zaterdag tegen Rotterdam de mogelijkheid om nog verder te stijgen op de ranglijst en zo toe te werken naar de final four.


Man of the Match: Koen Grimbergen met 21 punten en 7 rebounds.