Nieuwsbericht

Zwaarbevochten zege U18

6 december 2010

ROTTERDAM - Zorg en Zekerheid Leiden U18 is helemaal klaar voor de kraker van aanstaande zaterdag tegen Amsterdam. Zondagmiddag werd van Rotterdam gewonnen met 60-67.

Het was de tweede zware wedstrijd op rij voor Zorg en Zekerheid Leiden U18. Rotterdam had pas één keer verloren en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.


Rotterdam begon scherper aan de wedstrijd en nam snel een voorsprong: 8-2.  Leiden haakte aan bij 8-7, maar verzaakte vervolgens in de verdediging. Rotterdam vond makkelijk de weg naar het bord en de dunks vlogen de bezoekers om de oren. Toen de rook was opgetrokken was de stand na tien minuten 28-17.


Bij 32-19 staat het grootste verschil in de wedstrijd op het scorebord. Zorg en Zekerheid Leiden herpakt zich op het juiste moment en de punten worden in het tweede kwart uitsluitend gemaakt door Cameron van Wijk en Jerome Kok. Toch is er bij de rust nog een kleine voorsprong voor Rotterdam: 38-33.


Leiden trekt in het derde kwart de verdediging aan en komt bij 43-42 helemaal terug in de wedstrijd. Rotterdam scoort in dit kwart slechts zes punten en Leiden zet er daar 21 tegenover waardoor bij het ingaan van het laatste kwart de stand 44-54 in Leids voordeel is.


Het laatste kwart wordt de voorsprong nog uitgebouwd naar 50-63 en wordt de wedstrijd door Leiden keurig uitgespeeld. De winst komt bij 60-67.


Komende zaterdagmiddag om 14.30 staat dan de kraker op het programma in de U18 competitie. Dan ontmoeten de ongeslagen koplopers Leiden en Amsterdam (11-0) elkaar dan in de (volle?) Vijf Meihal.