Nieuwsbericht

Koploper te sterk voor U16

6 december 2010

LEIDERDORP - Zondagmiddag kwam de koploper Harlem Lakers op bezoek. Dat het voor Zorg en Zekerheid Leiden U16 moeilijk zou worden om te winnen stond dus al vast.

Onder leiding van de zeer goed fluitende scheidsrechters werd geconcentreerd en fel aan de wedstrijd begonnen. Leiden speelde een prima eerste helft. Met goed teamspel en een sterke verdediging werd de tweede periode afgesloten met een onverwachte voorsprong van 24-22. De verdediging overheerste duidelijk aan beide zijden.


Helaas kon ZZ Leiden het goede spel in het derde kwart niet voortzetten en omdat Harlem Lakers een tandje bijzette, kwam de koploper op een voorsprong van zestien punten. Gelukkig werd het spel van de thuisploeg in het vierde kwart weer veel beter. De handelingssnelheid ging omhoog, er werd weer met overtuiging gespeeld en met soms hele mooie combinaties ging het vrijwel gelijk op in dat vierde deel.


Uiteindelijk ging de wedstrijd met 48-69 (eigenlijk 50-69 doordat er een telfout op het sheet stond) verloren, maar was er toch wel tevredenheid. De ploeg bewees ook de topteams van deze competitie goed partij te kunnen geven, al was Harlem Lakers wel de terechte winnaar


Scores: Alex van Gerrevink 16, Mark Rasenberg 9, Ticho Kievit 7, Rudi Haamke 7, Wesley Kikkert 4, Iosto Fodde 2, Ernes Mahmutovic 2, Arend Raats 2 en Thomas Kruithof 1.