Nieuwsbericht

Bekeravontuur tweede team ten einde

30 november 2010

LEIDEN - Een stuk in de toekomst lag een mooie dubbele kwartfinale tegen het grote GasTerra Flames, maar in die wedstrijden zal niet het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden figureren. De ploeg van Richard den Os verloor dinsdagavond  in de Vijf Meihal van Hoppers met 76-89.

Voordat eventueel de ploeg uit Hoorn de strijd mag aanbinden met de landskampioen, zal er eerst nog gewonnen moeten worden van de winnaar van het duel tussen BS Weert 2 en Binnenland, een duel dat voor aanstaande donderdag op de agenda staat.

 

Zorg en Zekerheid verdiende het niet om verder te gaan in het bekertoernooi. In de eerste helft was het nog redelijk, maar tegen de rust ging het mis. Binnen een paar minuten werd een voorsprong van acht punten verspeeld en ging de beide teams schouder-aan-schouder naar de kleedkamers: 38-38.

 

Zorg en Zekerheid Leiden kon nog even aanklampen, maar toen er een gaatje ontstond van een paar punten, greep Hoppers - geleid door routinier Patrick Faydherbe en met ex-eredivisiespelers als Tjoe de Paula en Jeffrey de Vries - zijn kans en liep uit naar een flinke voorsprong. Leiden speelde in die fase te weinig als team en individueel werden er te veel slechte beslissingen genomen.

 

Die was aan het einde van het derde kwart twaalf punten (53-65), omdat Fayherbe een belachelijke call meekreeg in de buzzer en naar de lijn mocht voor twee punten. Toen er in het begin van het vierde kwart direct een 2-6 overheen kwam, was het vrijwel voorbij. Den Os probeerde in een time out nog een en ander te repareren, maar zijn ploeg (in foutenlast met Youri van der LInden en Dave Conrad op vier) zat er doorheen.

 

Leiden kon in dat vierde deel Hoppers wel volgen, maar meer zat er niet in. Het gat was en bleef boven de tien punten.

 

Voor de stats: zie rechtsboven op deze pagina