Nieuwsbericht

Slordig U20 ruim langs Noordkop

28 november 2010

VOORSCHOTEN – Zorg en Zekerheid Leiden U20 heeft thuis - in de Vliethorst in Voorschoten - met 86-62 gewonnen van Noordkop uit Den Helder.

Het jonge eredivisie team begon slecht aan de wedstrijd en stond al na een paar minuten op een achterstand van 4-12. Jeroen Reitsema vluchtte in een time-out en maakte de heren er even op attent, dat de wedstrijd reeds begonnen was. Dit hielp en het eerste kwart werd met een miniem verschil gewonnen, 21-18.


In het tweede bedrijf werd er een tandje bij geschakeld en onder aanvoering van Ajene Wansing (7 punten op rij) werd er een gat geslagen. Bij rust was de stand 47-31.


Het derde kwart vonden de gebroeders Reitsema het belangrijk dat er flink afstand zou worden genomen van de jongens uit Den Helder. Jammer genoeg gebeurde dat niet. Door slordig spel en verdedigende onoplettendheid werd het verschil kleiner, maar uiteindelijk werd het derde kwart afgesloten met een 68-44 voorsprong.


Het vierde kwart ging gelijk op en Noordkop kon naar hartenlust misschieten, maar door hun aanvalsrebounds toch scoren. Uiteindelijk bleef de score op 86-62 steken.


Coach Reitsema na afloop: ‘Als we zo tegen Binnenland spelen volgende week, dan hebben we een groot probleem.’