Nieuwsbericht

U16: geen kans tegen Apollo

28 november 2010

AMSTERDAM - Sommige wedstrijden zijn al voorbij voordat ze goed en wel zijn begonnen. Zo ook de uitwedstrijd van Zorg en Zekerheid U16 tegen BC Apollo.

Na een zeer teleurstellend eerste kwart (22–5) was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 83–53 in een ruime overwinning voor BC Apollo. Zelfs na acht speelronden voelt U16 zich nog steeds onwennig in de eredivisie. Het team begint uiterst nerveus en onzeker aan wedstrijden. Het spel mist daardoor scherpte, focus en vooral durf. De wedstrijd tegen BC Apollo was daarop geen uitzondering.


Na vier minuten stond Zorg en Zekerheid Leiden al met 12–0 achter. Na een time-out herstelde het team zich enigszins, maar het eerste kwart ging toch ruim verloren. In het tweede en derde kwart ging de wedstrijd iets meer gelijk op. Hoewel ook hier opviel hoe gemakkelijk BC Apollo via de fast-break kon scoren. Leiden stond erbij en keek ernaar. Het vierde kwart had helaas weer meer weg van het eerste kwart.
 

De constatering is dat Zorg en Zekerheid Leiden zichzelf tekort doet. In wedstrijden haalt de ploeg niet het niveau van de trainingen. Het team moet met veel meer zelfvertrouwen, brutaliteit en lef gaan spelen. Er moet meer strijd in de wedstrijden. Dan worden het echte wedstrijden in plaats van de inhaalraces die we nu vaak zien.
 

Scores: Ernes Mahmutovic 15, Arend Raats 9, Thomas Kruithof 8, Mark Rasenberg 6, Iosto Fodde 4, Jake Mackail 4, Alex van Gerrevink 4, Rudi Haamke 2 en Tycho Kievit 1