Nieuwsbericht

Collectief U20 velt Akrides.

24 november 2010

LEIDEN - De doordeweekse wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden U20, dinsdagavond in de Vijf Meihal, is na de overwinning in Den Bosch van afgelopen zaterdag, ook weer in winst omgezet: 108-54.

De collectief goed spelende Leidse ploeg had in het eerste en tweede kwart nog even last van de IJmuidenaren, maar na de rust werd er bij vlagen, met zeer goede aanvallen, gehakt gemaakt van de tegenstander.


In het begin had Zorg en Zekerheid Leiden veel last van het snelle spel van de opponent en met name hanteerden zij vaak de back-door, die door de Leidse mannen niet adequaat werd afgestopt.


In de tweede helft, werd de achterlijn op slot gezet en scoorde Leiden er met goede aanvallen lustig op los. Het derde kwart werd gewonnen met 26-11 en het vierde met zelfs 30-9.


Coach Reitsema roemde na afloop met name het goede reboundwerk van zijn ploeg, iets wat eerder in het seizoen vaak onder de maat was. Zowel verdedigend als aanvallend werden er 26 terugkaatsers uit de lucht gepakt. Door deze overwinning nestelt Leiden zich aardig in de kop van de ranglijst en kan met winst komende zaterdag in de Vliethorst in Voorschoten tegen Den Helder, definitief wat meer afstand worden genomen van de middenmoot.