Nieuwsbericht

Ruime winst van U16

22 november 2010

LEIDERDORP – Zorg en Zekerheid Leiden U16 boekte zaterdag een ruime overwinning op GasTerra Flames (95-58). Met een constante wedstrijd waarin veel gescoord werd, behaalde de ploeg een zeer verdiende overwinning.

De Groningers, die op de laatste plaats in de eredivisie staan, hadden moeite de juiste locatie voor de wedstrijd te vinden en moesten het dus met een korte warming up doen. Zorg en Zekerheid Leiden begon met de voortvarendheid, waarmee het de laatste wedstrijd was geëindigd. Met een full court press ook en hield daar eigenlijk de hele wedstrijd niet meer mee op.


Hierdoor stond het team voortdurend op scherp en de tegenstander steeds onder druk. Toen in het tweede kwart Jordy Kuiper, één van de beste spelers van GasTerra Flames ongelukkig ten val kwam en met een gebroken arm naar het ziekenhuis moest, leek de wedstrijd al vroeg beslist.


De angst dat het team misschien in de tweede helft terug zou vallen bleek ongegrond. Er werd de hele wedstrijd geconcentreerd en constant gespeeld, wat zich vertaalde in een scoreverloop per kwart van 23-10, 23-17, 24-12 en 25-19. Ook 26 van de 37 vrije worpen werden benut zodat met een zeer goed gevoel de kleedkamers opgezocht werden.


Complimenten voor het team en de coaches voor deze lekkere wedstrijd. Dit was goed voor het zelfvertrouwen. Hopelijk kan dit goede gevoel worden meegenomen naar de komende wedstrijd in Amsterdam, waar volgende week weer een sterke tegenstander wacht. Ten slotte wensen we Jordy Kuiper vanaf deze plaats een voorspoedig herstel toe.


Scores: Mark Rasenberg  19, Thomas Kruithof  16,  Ernes Mahmutovic 15, Rudi Haamke 11, Iosto Fodde 10, Jake Mackaill 9, Tycho Kievit 8, Alex van Gerrevink 4 en Arend Raats 3