Nieuwsbericht

U20 wint óók van Eiffel

21 november 2010

DEN BOSCH - Zonder de gestopte Derk van Werkhoven (studie), maar met de herstelde Wiet van Haaster en Timo van der Keijl, heeft Zorg en Zekerheid Leiden U20 de belangrijke uitconfrontatie met EiffelTowers in Den Bosch gewonnen: 64-87.

Vanaf de sprongbal werd duidelijk, dat de mannen van de gebroeders Reitsema een goede kans maakten om de overwinning te pakken. Er werd goed verdedigd en er werden goede aanvallende beslissingen genomen. Met name Don Rigters excelleerde in het eerste bedrijf met acht punten op rij en een serie stevige rebounds. Het eerste kwart werd met 15-17 gewonnen.


In het tweede kwart ging het eigenlijk alleen maar beter. Onder leiding van aanvoerder Wesley Groen (11 assists) en met steun van Glenn Schijf (4 uit 4 driepunters ) en met de meespelende Koen Grimbergen (U18), die twee keer een steal pakte en deze met een spetterdunk afmaakte, liepen ze verder uit naar ruststand van 30-41.


In het derde kwart werd de marge in eerste instantie uitgebouwd naar liefst 21 punten maar Eiffel vocht zeer weer terug tot een verschil van zeven. Een time out van Jeroen Reitsema zorgde voor de ommekeer en nu onder leiding van de prima spelende Wiet van Haaster werd de voorsprong weer uitgebouwd naar tien.


In het laatste kwart was het gedaan met de mannen van oud eredivisie topschutter Sander van der Holst en kon Zorg en Zekerheid Leiden soeverein uitlopen naar een dik verdiende overwinning.