Nieuwsbericht

Rush U16 net te kort

15 november 2010

LEIDERDORP - Zorg en Zekerheid U16 verliest nipt van Uball. Na een zwak derde en zeer sterk vierde kwart gaat Uball toch met de overwinning naar huis (67-71).

Op deze gure zondagmiddag hadden weer aardig wat supporters de weg naar De Bloemerd gevonden om de wedstrijd tegen Uball, dat één plaatsje onder Leiden stond, bij te wonen. De eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op, waarbij wel opviel dat de Utrechters iets makkelijker scoorden dan onze jongens. Met een stand van 27-36 werden de kleedkamers opgezocht.


Na de rust werden er wel kansen gecreëerd, maar wilde de bal maar niet door de ring. Aangezien Uball rustig door bleef spelen en scoren stond Zorg en Zekerheid Leiden aan het eind van dit kwart met 36-60 achter. Het vierde kwart werd begonnen met een full court press en toen sloeg opeens de vlam in de pan. Uball wist even niet wat het moest doen en Leiden had de ene na de andere onderschepping, die keurig werden gevolgd door een score. Zo kon de ploeg met een rush van veertien punten het gat redelijk dichten. Een time out van Uball haalde het ritme er een beetje uit, maar Zorg en Zekerheid Leiden bleef vechten en scoren.


Helaas kwam deze spurt net te laat en was de achterstand iets te groot om de wedstrijd nog te kunnen winnen. Het vierde kwart werd met duidelijke cijfers gewonnen (31-11) maar de overwinning was voor Uball (67-71).

 
Scores:  Ernes Mahmutovic  19, Thomas Kruithof  10,  Alex van Gerrevink 9,  Tycho Kievit 8, Rudi Haamke 7, Mark Rasenberg  6, Lars Kimpel 4, Iosto Fodde 2 en Arend Raats 2.