Nieuwsbericht

In de laatste seconde...

14 november 2010

ENSCHEDE - Dat basketball een sport is, waarin wedstrijden in de laatste seconde kunnen worden beslist, werd zondagmiddag in Enschede weer een bewezen.

Het tweede team van Zorg en Zekerheid won daar in de laatste seconde van de verlenging de bekerwedstrijd tegen Jugglers met 87-88. De mannen van Richard den Os kunnen zich nu opmaken voor de wedstrijd tegen Hoppers. Wordt ook die gewonnen, dan ontloopt Zorg en Zekerheid Leiden 2 in de vierde ronde een eredivisieploeg.

 

In die vierde ronde gaan de teams uit de Dutch Basketball League voor het eerst meedoen. Mocht Leiden 2 ook dan winnen, volgt er een dubbele kwartfinale tegen.... landskampioen GasTerra Flames.

 

Leiden begon niet scherp aan de wedstrijd. Of dat nu kwam door weinig trainen in de afgelopen week of door de lange reis, feit was dat de ploeg snel op achterstand kwam: 16-9. Aan het einde van de eerste periode was het 20-17 en door een paar driepunters kon de achterstand in het tweede kwart worden weggewerkt: 40-40 bij de rust.

 

In de tweede helft nam Rogillio Sewrattan de ploeg aanvallend op sleeptouw. In de eerste helft maakte hij slechts drie punten, maar zou afsluiten op dertig! Vijf minuten voor het einde leek Leiden een beslissende voorsprong te nemen. Het werd 63-69, maar toen vervolgens Bern Persoon en Youri van der Linden met vijf fouten naar de kant moesten, greep Jugglers zijn kans. Het werd 82-79, maar Leiden kwam toch nog gelijk via een driepunter.

 

In de verlenging ging het aanvankelijk gelijk op, maar was het Jugglers, die leek te gaan winnen. Met drie man op vijf fouten, had Den Os geen wisselmogelijkheden meer. Vlak voor het einde kwam de thuisploeg weer voor. Zorg en Zekerheid Leiden had nog één aanval. En het wonder geschiedde. Een drive van Dave Conrad leverde in de buzzer de winnende punten op: 87-88.

 

Scores: Rogillio Sewrattan 30 (6 driepunters), Wesley Groen 16 (4 driepunters), Dave Conrad 12, Youri van der Linden 11, Raoul Swagerman 10 (2 driepunters), Glenn Schijf 8 (2 driepunters), Bern Persoon 1, Jerome Hoste 0.

 

Het derde team (BS Leiden 3) werd zaterdag uitgeschakeld door promotiedivisionist Akrides. In de Vijf Meihal werd het 57-96.