Nieuwsbericht

Unity TV brengt basketball

13 november 2010

LEIDEN - De bewegende televisie op Unity TV gaat een tweede fase in. Nadat begin oktober is gestart met een wekelijks TV-journaal, volgt vanaf morgen, zondag 14 november, een wekelijkse sportuitzending.

'We zijn druk bezig om het televisiestation verder te ontwikkelen', vertelt Rolf Marselis, voorzitter van Omroep Holland Centraal, die uitzendt onder de naam Unity TV.  'De wekelijkse journaaluitzendingen beginnen steeds meer vorm te krijgen. En de afgelopen weken hebben we overigens al meer bewegende beelden laten zien door uitzending van de puur Leidse soap 'Terug naar Gister'. Maar nu is het tijd voor een structurele tweede fase en beginnen we met het verslaan van sportwedstrijden in de regio. Elke zondagavond kun je als het bord van schoot is, dus gewoon op de bank blijven zitten. Want om acht uur begint onze wekelijkse sportuitzending. In de eerste uitzending op 14 november tonen we beelden van de wedstrijd van Zorg en Zekerheid ZZ Leiden tegen BS Weert. Bovendien zijn we bij het waterpolo van ZVL, dat tegen Polar Bears speelt.'


Het nieuwe sportprogramma is te zien van zondag tot en met woensdag om 20, 22 en 24 uur op het kanaal van de kabelkrant. In de ochtend wordt het van maandag tot en met woensdag herhaald om 8 en 10 uur. Unity TV zendt uit via de frequentie van Holland Centraal (analoge kabel 663.25 mhz) en RTV Leiderdorp (analoge kabel kanaal 45).