Nieuwsbericht

U18 wint eerste topper

9 november 2010

LEIDEN - Voor Zorg en Zekerheid Leiden U18 begon dinsdag de competitie écht. Vier ploegen worden gezien als concurrenten. Lokomotief is er daarvan één en de ploeg uit Rijswijk werd in de Vijf Meihal aan de zegekar gebonden: 86-82.

Coach René Mulder ziet verder WSC Waalwijk, Rotterdam en Amsterdam als concurrenten voor de topplaatsen in de eredivisie. Na een rustdag komend weekeinde volgt eerst EiffelTowers Den Bosch en dan de drie genoemde ploegen in die volgorde. Aan het einde van die reeks weten Mulder en zijn mannen waar ze staan.


Tegen Lokomotief ging het eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op. Zorg en Zekerheid Leiden had soms wat moeite met de penetraties van buiten, maar zat wel lekker in de aanvalsrebound. Aan het einde van de wedstrijd stonden er liefst 21 aanvallende terugkaatsers achter Leidse namen en daar kwamen natuurlijk extra veel tweede kansen uit.


Het bleef tot het einde toe spannend. Halverwege het vierde kwart was er nog altijd geen licht tussen de twee ploegen: 71-71. Leiden liep daarna uit naar 77-72, maar dat bleek nog niet genoeg, want Lokomotief sloot bij 78-77 gewoon weer aan en bij 80-77 volgde er een Rijswijkse driepunter voor 80-80.


Toch was het laatste woord aan Zorg en Zekerheid Leiden. Een score van Cameron van Wijk werd gevolgd door twee rake vrije worpen van Ingmar Kok en een score van Mitchel de Booij. Dat betekende 86-80 en dat was de beslissing. Ondanks een dubieuze call voor een fout van Boris Crama en een door de arbiters verkeerd geziende uitbal, trok Leiden de wedstrijd over de streep: 86-82.


'Het was een goede wedstrijd', concludeerde Mulder terecht. 'Twee ploegen die voltallig waren en in evenwicht. In het begin hadden we even moeite met hun mobiele lange mannen, maar later ging dat beter. We konden niet met de snelheid spelen, die we gewend zijn en de set plays liepen niet altijd lekker. In dit soort wedstrijden komt het neer op details. Je moet meer nadenken, beter 'lezen' en goed kijken. In het laatste kwart ging de transitie beter. Ik heb ze tevoren voorgehouden dat het zou gaan om verdedigen, rebounden en concentratie. Het is een belangrijke overwinning, want wij zijn nog ongeslagen en Lokomotief heeft er nu drie verloren. Maar zij krijgen nu de wat gemakkelijkere tegenstanders...'


Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Cameron van Wijk 22 (11 reb), Raoul Koopmans 13 (5 reb), Jerome Kok 12 (4 reb), Koen Grimbergen 11 (6 reb), Sander Vos 8 (4 reb, 4 ast), Boris Crama 7, Rutger Groeneveld 4, Mitchel de Booij 3.