Nieuwsbericht

U20 verliest in eerste kwart

8 november 2010

NIJMEGEN - Zonder Tony Mulder (schouderblessure), Ramzi Khalil (griep), Wiet van Haaster (enkelblessure), Timo van der Keijl (achillespeesblessure), Tomas Breel (geschorst) en met de net van een griep herstelde Kasper Averink, trad Zorg en ZekerheidLeiden U20 aan tegen Magixx in Nijmegen.

Voordat de basis vijf in de gaten had, dat de wedstrijd begonnen was, raasde Magixx over de pupillen van coach Reitsema heen. Alle vooraf gemaakte afspraken werden eenvoudigweg niet uitgevoerd. Na tien minuten stond het dan ook 29-14. Magixx kon naar hartenlust wisselen en bleef ook in het tweede kwart de bovenliggende partij, maar liep slechts één puntje verder uit (50-34).


Na de pauze was er wederom een slechte concentratie en nog werden de opdrachten niet uitgevoerd en liep de tegenstander uit naar 76-53. In het laatste kwart leek het er even op dat er een ommekeer kwam, maar daar bleef het dan ook bij. De eindstand was 92-74.


Coach Reitsema na afloop: ‘Ik wordt er moedeloos van. Op de training wordt er prima gewerkt en gaat het goed en in de wedstrijd wordt er niet gedaan wat wij vooraf afgesproken hebben. Oké, Magixx is een goede ploeg en wij hadden veel afwezigen, maar als wij meteen goed waren gestart en gedaan hadden wat we moesten doen, dan hadden wij hier gewoon  kunnen winnen.


Topscorers: Don Rigters 24, Wesley Groen 13, Glenn Schijf 9 en Hussein Addow 9 (8 reb).