Nieuwsbericht

Ross en Terry bij WAKF

8 november 2010

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden heeft al een paar jaar een speciale band met het Willem Alexander Kinderfonds van het LUMC.

Het WAKF is er speciaal voor de kinderen in het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum in het LUMC. Het centrum is onder meer gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren met kanker, een ernstige hartafwijking of een chronische ziekte. Bovendien houdt het zich bezig met de intensieve zorg voor vroeggeborenen.


Kindertelevisie is een van de projecten van het WAKF om het verblijf van de opgenomen kinderen te veraangenamen. Iedere week wordt er een live uitzending gemaakt met en voor kinderen en op donderdag 4 november waren Ross Bekkering en Terry Sas te gast in de studio. Na uitleg aan beide spelers kon de uitzending beginnen en werd een diepte-interview afgenomen door twee presentatrices van Kindertelevisie in samenwerking met een zusje van een patiëntje.


De vragen liepen uiteen van "Hoe vaak wordt er getraind" naar "Hebben jullie een vriendin"? Daarnaast waren in de uitzending ook filmpjes te zien die met de kinderen op de afdeling gemaakt waren, in een ervan waren verschillende kinderen zelf enthousiast aan het basketballen. Het was een leuke middag.