Nieuwsbericht

Verbetering zichtbaar bij U16

8 november 2010

NIJMEGEN - Mag je tevreden zijn met een verloren wedstrijd? Nee, eigenlijk niet. Maar toch liet Zorg en Zekerheid Leiden U16 in de verliespartij tegen Wildcats een duidelijk herstel zien ten opzichte van de wedstrijd een week eerder.

De spelers van U16 hadden afgelopen week van hun coaches de opdracht gekregen om voor zichzelf eens goed na te gaan wat hun sterke en zwakke punten waren. Of het daar nu aan lag of niet, feit is wel dat de ploeg dit keer scherp aan de wedstrijd begon en de openingsscore voor zich opeiste. Daarna bleef het team behoorlijk spelen, maar gaf nog te veel weg in de verdediging en was ook te slordig in de aanval. Na twee kwarten leidde dat tot een ruststand van 34–17 in het voordeel van Wildcats.

 
In de rust hield de coach zijn spelers voor om zichzelf niet langer tekort te doen en gewoon met veel meer lef, brutaliteit en zelfvertrouwen te gaan spelen. Mooie uitspraak 'This is my court. And I’m here to win!' En dat werkte. Het derde kwart werd door Zorg en Zekerheid Leiden gewonnen. Bij de meegereisde toeschouwers ontstond voorzichtig het gevoel dat de wedstrijd misschien wel gewonnen zou kunnen worden. Maar dat was te optimistisch. Na een evenwichtig vierde kwart eindigde de wedstrijd bij 61–42. Een terechte overwinning voor Wildcats. Maar het gevoel bleef dat er voor Leiden meer te halen was geweest.
 

Scores: Ernes Mahmutovic 12, Mark Rasenberg 12, Alex van Gerrevink 6, Tycho Kievit 5, Iosto Fodde 4 en Thomas Kruithof 3.