Nieuwsbericht

Koploper klopt tweede team

8 november 2010

GORINCHEM - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden moest het in Gorinchem tegen de ongeslagen koploper Goba doen zonder Wouter Breel en Kevin Tjin-a-Koeng. Lang bleef Leiden in het spoor van Goba, maar verloor uiteindelijk met 88-68.

Zorg en Zekerheid begon slecht aan de wedstrijd. De eerste vier aanvallen leverden net zo veel balverlies op. Verdedigend was het te slap en niet goed in de één-tegen-één. Er werden,  ondanks gemaakte afspraken, veel denkfouten in de verdediging gemaakt. Gevolg was 29 punten tegen in het eerste kwart en een 29-19 achterstand. Rogillio Sewrattan had op dat moment al drie fouten, waarvan zeker twee zeer dubieus. Coach Richard den Os noemde ze zelfs 'belachelijk'. In het tweede kwart was het verdedigend wat beter bij Leiden, maar liep het aanvallend niet. Bij de rust was het 41-31 in het voordeel van de thuisploeg.

 

Zorg en Zekerheid begon de tweede helft goed, maar kreeg wel de ene fout na de andere tegen. Deels omdat er inderdaad fouten werden gemaakt en deels omdat er soms wel heel makkelijk gefloten werd. Daar kwam bij dat de tafel fouten maakte. Dave Conrad ging er aan het einde van het derde kwart uit met vijf fouten, terwijl hij er maar vier had en Youri van der Linden zat met vier fouten op de bank terwijl hij er drie had.

 
Ondanks dit alles kwam Zorg en Zekerheid Leiden terug tot 59-55 en tot vier minuten voor tijd bleef de ploeg in de wedstrijd hangen, 68-63. De vijfde fout van Bart Constandse, met een technische fout daarover heen, betekende echter het einde van de wedstrijd. Leiden gaf op en het werd uiteindelijk 88-68.


Richard den Os: 'Het gedoe met de tafel en het verkeerd schrijven van de fouten, plus de verhouding van 32 om 18 fouten in ons nadeel (wat belachelijk was) hielp niet echt mee. Maar uiteindelijk verloren we van ons zelf. Een wedstrijd beginnen met vier turnovers en 29 punten tegen in één kwart tegen en aan het einde van de wedstrijd een speler die dom en terecht een technische fout haalt, zijn zaken die niet mogen. Een ploeg die daarna opgeeft en niet meer als team speelt mag niet klagen over scheidsrechters (eigenlijk één) of over fouten die aan de tafel worden gemaakt. Dan is het eerst naar jezelf kijken, hoe lullig die andere dingen ook zijn.'