Nieuwsbericht

Tweede wint van Amsterdam

31 oktober 2010

LEIDEN - Wedstrijden tussen Zorg en Zekerheid en ABC Amsterdam hebben altijd een speciale lading. Dat geldt ook als de 'reserves' tegen elkaar spelen, zoals zondagavond in de Vijf Meihal.

Winnen van Amsterdam heeft op een of andere manier meerwaarde. Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden reeg op overtuigende wijze weer een Amsterdamse scalp aan de riem: 74-51.


Die royale overwinning kwam tot stand via een prima eerste helft, die werd afgerond met drie magistrale driepunters van Rogillio Sewrattan. De kleine spelverdeler peerde drie loepzuivere bommen door het netje, waarvan de laatste niet alleen in de buzzer, maar ook nog eens van NBA-afstand. Zeventien punten stonden er daardoor al achter zijn naam na twintig minuten vermakelijk basketball.


De jonge Amsterdamse ploeg - met ex-Leidenaar Mick Burger in de gelederen - had nauwelijks verweer tegen het Leidse geweld. Ook niet toen in de tweede helft de lange mannen voor de punten gingen zorgen. Dat gebeurde overigens pas nadat Zorg en Zekerheid zeven punten had ingeleverd (49-36). Dat kwam vooral door slordig spel in de aanval en even leek het erop dat het toch nog een echte wedstrijd zou worden.


Amsterdam kwam echter daarvoor niet binnen de noodzakelijke tien punten en langzaam maar zeker herstelde Leiden het verschil van de eerste helft. Dat was precies het geval op 2:19 van het einde na een rake vrije worpen van Youri van der Linden: 68-48. Daarmee was de wedstrijd natuurlijk beslist en was het een kwestie van de tijd uitspelen.


Volgende week wacht de ploeg van Richard den Os andermaal een flinke klus, wanneer een bezoek wordt gebracht aan Goba in Gorinchem, op dit moment nog de enige ploeg in de promotiedivisie zonder nederlaag.
 

Topscorers: Rogillio Sewrattan 19 (5 ast), Dave Conrad 11 (6 reb), Youri van der Linden 11 (3 stl) en Bern Persoon 10 (8 reb)