Nieuwsbericht

U18 maakt het spannend

31 oktober 2010

LEIDEN - Wie vijf minuten na het begin van de wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid U18 en BS Weert de Vijf Meihal binnenkwam, zal snel richting bar zijn gegaan voor een kop koffie. Op dat moment stond er een 24-6 tussenstand op het scorebord.

Dat gaf natuurlijk niet veel hoop voor degenen, die van lekker spannend basketball hoiuden. Aan het einde van het eerste kwart was het verschil twintig punten (34-14) en niets wees erop dat Weert nog iets in de melk te brokkelen zou krijgen.


Maar dat pakte toch anders uit, omdat er bij Zorg en Zekerheid een verslapping optrad, die de Limburgers de kans gaf om stukje bij beetje wat af te knabbelen van de achterstand. 'Ik heb het als eens eerder gezegd', concludeerde coach René Mulder later, 'onze ghrootste tegenstander is de eigen ploeg'.

 

Het klonk wat cryptisch, maar het was wel de waarheid. Door de verslapping was het bij de rust nog wel 50-35, maar Weert rook zijn kans en kroop steeds verder naar Leiden toe. Tot 55-51 in het derde kwart en zelfs 61-60 in het begin van het laatste deel.


Een Leidse steal voorkwam een kans op een Limburgse voorsprong en daarna begon het weer te lopen en werd de wedstrijd uiteindelijk binnengehaald met 82-71.


Topscorers: Koen Grimbergen 22 (13 reb), Cameron van Wijk 14, Raoul Koopmans 12 (7 reb) en Boris Crama 11.