Scholenclinics

Scholenclinic

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball verzorgt leerzame clinics, vooral op scholen.
Maar niet alleen op scholen, ook op een kinderafdeling van een ziekenhuis, om een voorbeeld te noemen, kunnen wij de kinderen een zorgeloze dag bezorgen met onze aanwezigheid.

Tijdens de intensieve clinic maken de leerlingen kennis met het dynamische spel dat basketball heet door middel van uitdagende oefeningen en wedstrijdjes onderling. De clinic wordt verzorgd door de topspelers van het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De afgelopen jaren waren de clinics een enorm succes. Honderden leerlingen van scholen, maar als genoemd ook kinderen in ziekenhuizen en zelfs jongeren in een jeugdinrichting hebben op deze leuke manier kennis gemaakt met basketbal! De clinics worden gegeven op de weekdagen, tussen de twee trainingen van het eerste team. In de praktijk betekent dit in de uren van 13.00 tot 15.00 uur. Dit behalve op dagen dat er een midweekse wedstrijd is en de dag ervoor. Ook kan dit gecombineerd worden met een bezoek aan een thuiswedstrijd van de beste club van Nederland.

Scholenproject.pdf

Teldersschool: dribble voor nieuwe basket

De leerlingen van de Teldersschool, in de schaduw van de Vijf Meihal, hebben hun nieuwe basket geopend met clinics voor de groepen 3 tot en met 8.

De clinics worden verzorgd door Richard den Os. De clinics zijn een wederdienst van Zorg en Zekerheid Leiden omdat de Teldersschool in verband met de uitbreiding van de Vijf Meihal een stukje ruimte inleverde. De school had een basketbalpaal zonder basket, maar heeft nu een basket met bord en ring.
Basketbal leeft op de Teldersschool. ‘Er wordt veel eerder naar de basketbal gegrepen zeker nu er een basket op het schoolplein staat. Het leeft hier op school’, vertelt Patrick Geirnaert, leerkracht van groep 8 en sportcoördinator op de Teldersschool.