ZZ Leiden - Donar Groningen

Zorg en Zekerheid Leiden neemt het vanmiddag op tegen Donar. Het is de tweede wedstrijd uit de halve finale van de Basketball Cup. Afgelopen vrijdag vond deel 1 in Groningen plaats. Donar wist dat duel met 68-63 te winnen. Wil de Leidse ploeg doorgaan naar de bekerfinale, dan zal er vanmiddag met zes of meer punten verschil gewonnen moeten worden. In het geval Zorg en Zekerheid Leiden aan het eind van de reguliere speeltijd vijf punten voor staat, dan volgt er een verlenging. Als Donar wint of met niet meer dan vier punten verschil verliest, dan gaat de regerend bekerhouder door naar de finale.

De grootste verrassing van vrijdagavond was niet de nederlaag van Zorg en Zekerheid Leiden, maar de comeback van Worthy de Jong.  Door het vertrek van Wesley Alcegaire miste de Leidse ploeg een speler die wat kan betekenen. Bovendien is de nieuwe aanwinst David Collins nog niet speelgerechtigd. Mister ZZ Leiden was bereid om tijdelijk in te stappen en zal zeker nog een paar wedstrijden meer gaan spelen dan alleen deze twee bekerduels.

De wedstrijd van vrijdag was intens, maar de vizieren van beide ploegen stonden niet op scherp. Overall schoot Zorg en Zekerheid Leiden 38,8%, van achter de driepuntslijn 4 uit 24. Donar kwam tot 44,6% en van achter de driepuntslijn 3 uit 18. Waar het verschil werd gemaakt, was vanaf de vrije worplijn: Donar kreeg 24 vrije worpen (15 raak), Zorg en Zekerheid Leiden 7 uit 12. In alle andere statistische onderdelen deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Wel is het zo dat Donar fysiek sterker was en dat zal Zorg en Zekerheid Leiden vandaag moeten zien te matchen.

We wensen u een sportieve en aantrekkelijke bekerwedstrijd!

Opstellingen

                           ZZ Leiden              Donar Groningen
2 G Maarten Bouwknecht 2 G Vernon Taylor
3 G Deion Hammond 3 G Gimon Arkema
4 G Nezar Kanbier 5 G Leon Williams
5 G Marijn Ververs 7 G Sander Hollanders
8 GF Liam van der Schalie 9 G Andrej Magdevski
9 F Stan van den Elzen 18 F Viktor Gaddefors
10 C Roeland Schaftenaar 19 C Willem Brandwijk
11 F Duko Bos 27 F Mark Roorda
13 F Luuk van Bree 30 F Olaf Schaftenaar
17 F Lucas Kruithof 32 F Kjeld Zuidema
18 GF Worthy de Jong 35 C Ronalds Zakis
21 FC Erikas Venskus 61 F Clay Mounce
42 C Thomas Rutherford
Coach Douglas Spradley Andrej Stimac

 

ZZ Leiden Speelschema en uitslagen

om het volledige wedstrijdprogramma en uitslagen van ZZ Leiden te zien klik HIER

Stand in de BNXT League

Om de stand in de BNXT League te zien klik HIER

 

BNXT Speelschema en uitslagen

Voor een compleet overzicht van de wedstrijden en uitslagen in de BNXT League klik HIER