ZZ Leiden - Iraklis BC

De strijd om de FIBA Europe Cup barst vanavond los voor Zorg en Zekerheid Leiden. In de eigen vertrouwde Vijf Meihal wordt de strijd aangebonden met Iraklis BC. Het is voor het eerst in het tijdperk van Zorg en Zekerheid Leiden dat er een Griekse tegenstander op bezoek komt. In de vorige eeuw werd er twee keer thuis gespeeld tegen Panathinaikos (als Parker en Elmex) en één keer thuis tegen AEK Athene. Dat leverde destijds drie overwinningen in de Vijf Meihal op. Hoe mooi zou het zijn wanneer Zorg en Zekerheid Leiden vanavond die lijn doortrekt!

Dat zal echter niet eenvoudog zijn. Iraklis BC beschikt obver vijf Amerikanen, van wie Toney Douglas natuurlijk de meest bekende is. De Amerikaanse guard speelde jarenlang in de NBA, de Amerikaanse profcompetitie, waarna hij zijn carrière voortzette in Turkije. In het seizoen 2018-2019 kwam hij met Sakarya al eens uit tegen Zorg en Zekerheid Leiden. In de twee kwalificatiewedstrijden kwam Douglas gemiddeld tot 15.5 punten per wedstrijd.

Minstens zo belangrijk is de rol van Ryano Woolridge. Met gemiddeld 14.5 punten en 7.0 assists droeg hij een flink steentje bij aan de kwalificatie van Iraklis BC. Reginald Lynch bezet de centerpositie en noteerde gemiddeld 14.0 punten en 5.5 rebounds.

In de groep van Zorg en Zekerheid Leiden won oude bekende Bahcesehir College dinsdagavond met 75-68 van Mornar Bar. Wil de formatie van Geert Hammink kans maken om in de race te blijven voor de volgende goepsfase, dan moeten de thuiswedstrijden sowieos gewonnen worden en wellicht kan er on the road een winstpartij gepakt worden. Alleen de nummers 1 en 2 plaatsen zich namelijk voor de volgende ronde.

Wij wensen u een sportieve en leuke wedstrijd toe!

Opstellingen

 

                           ZZ Leiden               Iraklis BC
0 F Aruna Mikalauskas 0 G Ryan Woolrdidge
2 G Maarten Bouwknecht 4 C Gaios Skordilis
3 C Asbjørn Midtgaard 10 G Giorgos Fillios
4 G Jamayro de Windt 11 F Ioannis Agravanis
5 G Marijn Ververs 14 G Ryan Taylor
6 G Worthy de Jong 15 F Dimitris Haritopoulos
7 FC Einaras Tubutis 17 F Georgios Petanidis
9 F Quincy Tjon Affo 22 F Ioannis Kouzeloglou
10 C Mees van 't Hoff 23 G Toney Douglas
11 F Kevin Jonathan 31 G Elston Turner
12 F Jhonathan Dunn 33 G Konstantinos Papadakis
13 F Luuk van Bree 50 C Reginald Lynch
Coach Geert Hammink Athanasios Skourtopoulos

 

ZZ Leiden Speelschema en uitslagen

om het volledige wedstrijdprogramma en uitslagen van ZZ Leiden te zien klik HIER

Stand in de BNXT League

Om de stand in de BNXT League te zien klik HIER

 

BNXT Speelschema en uitslagen

Voor een compleet overzicht van de wedstrijden en uitslagen in de BNXT League klik HIER