84-59

Datum: zaterdag 9 november 2019 · 16:00
Locatie: De Slenk, Den Helder

U18 laat zich verassen

In een goed gevulde sporthal De Slenk werd jet U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden stevig aangepakt door een fel spelend Den Helder. Vooraf had coach Edwin Engelhart al aangekondigd dat dit het geval zou zijn. In Den Helder leek het alsof het thuisspelende team nou eenmaal net iets meer mocht dan de gasten. Daar kwam bij dat de thuisploeg met scherp schoot: 10 op 17 driepunters tegen over 1 op 17 driepunters van de Leidenaren. En laat dat nou net het verschil in de eindstand zijn: 84-59 voor BV Noordkop.

In het eerste kwart werd er door beide teams scherp gestart. Er werd meteen strak verdedigd aan beide zijden. Het ging dan ook gelijk op in het eerste kwart. Noordkop wist sterk door te komen inside met de sterk spelende David onder de borden. Daar stond tegenover dat Kevin ook sterk speelde aan Leidse kant. Het resultaat was een kleine voorspong voor de thuisploeg: 24-22.

Tot halverwege het tweede kwart ging het gelijk op. Er werd over en weer stevig gespeeld tot de fouten Zorg en Zekerheid Leiden om de oren floten. Dat leverde de ene na de andere bonus vrije worp op voor de thuisploeg. Daar stond tegenover dat Zorg en Zekerheid Leiden niet veel meer mee kreeg van de arbitrage. Dit voelde de thuisploeg haarfijn aan. Zij bleven agressief spelen en werden feller en feller. Zorg en Zekerheid Leiden had hier geen antwoord op. Dit was het moment dat de wedstrijd langzaam omsloeg. Daar kwam bij dat er scherp geschoten werd door de Nieuwdiepers. Met acht punten voorsprong en 0.7 seconden op de klok en balbezit wist de thuisploeg toch nog te scoren, waardoor er een voorspong van 10 punten voor de thuisploeg op het bord stond. Via een kwartstand van 22-14 werd de rust bereikt bij 46-36 in het voordeel van Noordkop.

“In de rust heb ik het team aangegeven dat dit in de lijn der verwachting lag”, stelde coach Engelhart na afloop. “Een agressief spelend Noordkop en scheidsrechters die niet perse pro Zorg en Zekerheid Leiden zijn. Zorg dat je je eigen spel blijft spelen ga niet mee in de flow van Noordkop. We spelen niet slecht, maar ook niet goed. Het gaat vandaag erom wie de vijfde plek gaat innemen of houden en de thuisploeg weet dit. Iedereen moet 110% geven willen we vandaag hier winnen. Mijn boodschap: blijf hardwerken en zoek de juiste opties.”

Het derde kwart was zoals zo vaak aan Leidse kant zwak. Niet scherp starten is dodelijk en dat was vandaag niet anders. De thuisploeg rook bloed en ging beter en beter spelen. Werkelijk alles wat hun handen verliet werd in goud omgezet. Daar stond tegenover dat de aanval aan de kant van Zorg en Zekerheid Leiden niet goed liep. En dan wordt het verschil groter en groter. Kevin en Senne werden hard aangepakt onder de borden en dat werd niet altijd bestraft. Hierdoor kon de thuisploeg verder en verder uitlopen. Het derde kwart werd gewonnen door Noordkop met 27-8, waardoor de tussenstand 73-44 werd.

In het vierde kwart gaf Zorg en Zekerheid Leiden niet op en bleef knokken. Er was vandaag gewoon geen beginnen aan. Noordkop speelde sterk en gaf de voorspong niet meer uit handen. Het vierde kwart werd gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden met 11-15, waardoor de eindstand op 84-59 uitkwam.

Topscorers: Kevin 20, Duko 13 (10 rebounds).

De teleurstelling was groot na afloop van de wedstrijd. “We hebben een goede reeks neergezet en hadden er het volste vertrouwen in”, gaf Engelhart te kennen. Echter zie je dat elke wedstrijd er een op zich is. Wij hebben een team dit jaar dat elke wedstrijd 100% bij de les moet zijn, anders kunnen we van iedereen verliezen. Noordkop speelde extreem goed getuige het hoge schotpercentage driepunters (10 op 17 ); dat is extreem goed. Als een ploeg zo schiet, dan weet je dat het lastig wordt. Alle ploegen waar we van verloren hebben, hadden een enorm hoog percentage driepunters. Toch wil ik mijn complimenten geven aan de ploeg, omdat ze zijn blijven vechten tot het eind. We zullen het verlies moeten nemen en ervan leren. Komende week een zwaar programma namelijk zaterdag de bekerwedstrijd in Utrecht om 16:30 en zondag de thuiswedstrijd tegen Crackerjacks om 16:00 in het Houtkwartier. Kom ons supporten!”