81-50

Datum: zondag 6 oktober 2019 · 17:00
Locatie: Sporthal Boshoven, Weert

U21 verliest in Weert

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondag een ruime nederlaag geleden. Basketbal Academie Limburg was te sterk voor de Leidenaren. In het vierde kwart liep het verschil nog flink op: 81-50.

Na een lange rit met veel regen en hier en daar wat oponthoud kwamen de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden zondagmiddag aan in de vernieuwde sporthal Boshoven in Weert. Het eerste kwart begon voor de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden niet goed. Na twee gemiste vrije worpen van Yaëll dos Santos Borges, nadat een speler van BAL een onsportieve fout op hem had gemaakt, was het Mees van Leeuwen die de eerste scores voor Zorg en Zekerheid Leiden maakte. Waar Basketbal Academie Limburg wel makkelijk tot scoren kwam, lukte het de Leidenaren moeilijk het netje te vinden. Het eerste kwart werd eenvoudig door BAL gewonnen: 20-10.

In het tweede kwart wilde het ook niet lukken. De defense werd beter, maar er werden te veel schoten gemist. BAL schoot in dit kwart diverse driepunters raak en had veel rebounds. De Limburgers liepen verder uit en met een stand van 40-26 gingen de mannen de kleedkamer in.

Na de rust werden er meer rebounds gepakt en de verdediging was beter. Ook werden er vrije worpen raak geschoten. Het derde kwart werd gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden waardoor de achterstand iets werd verkleind. Met een verschil van twaalf punten werd begonnen aan het vierde kwart (54-42).

In het vierde kwart ging het toch weer een stuk minder. Bij de tegenstanders vielen de schoten wel, maar bij Zorg en Zekerheid Leiden niet. De Limburgers liepen weer verder uit en na het laatste fluitsignaal was de eindstand 81-50.

Ondanks dat deze wedstrijd werd verloren, zag coach Alpha ook goede verbeteringen ten opzichte van eerdere wedstrijden. “Van verloren wedstrijden is ook veel te leren”, gaf hij aan.

Scores: Troy Koehler 15, Mees van Leeuwen 13, Bart van Rixtel 10, Rick van der Salm 5, Nezar Kanbier 4, Jeffrey Hesseling 2 en Tijmen de Haas 1.

De volgende wedstrijd is op zondagmiddag 13 oktober om 16.00 uur in de Vijf Meihal. Koploper Apollo Amsterdam is dan de tegenstander.