49-84

Datum: vrijdag 20 september 2019 · 20:30
Locatie: Sporthal Zuid, Den Bosch

U21 wint eenvoudig in Den Bosch

Op vrijdagavond werd het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden verwacht in Den Bosch voor de tweede competitiewedstrijd. De Leidse formatie verdedigde prima en liet Heroes in de eerste helft (14-45) kansloos. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Zorg en Zekerheid Leiden won uiteindelijk met 49-84.

Na het verlies van afgelopen week is er gericht getraind op de defense. Helaas is Eloi Nimako Sarkodee nog niet hersteld van zijn blessure. Het team werd aangevuld met Bart van Rixtel.

De sprongbal was voor Zorg en Zekerheid Leiden. In dit kwart werd er zeer goed verdedigd. De mannen uit Den Bosch scoorden maar 7 punten tegenover 27 punten van de Leidenaren. Ook het rebounden ging een stuk beter dan in de vorige wedstrijd.

In het tweede kwart werd er wederom goed verdedigd en werd er volop gescoord. Er werden veel fastbreaks gelopen en het snelle spel van Zorg en Zekerheid Leiden was nauwelijks bij te houden voor de mannen uit Den Bosch. De ruststand werd 14-45.

Na de rust kwamen er een aantal mooie acties, een geweldig mooi block van Mees van Leeuwen en een lekkere dunk van Troy Koehler. Inmiddels had iedereen punten gemaakt, maar de verdediging liet wat te wensen over waardoor er door de tegenstander meer werd gescoord dan in de hele eerste helft van de wedstrijd. Dit kwart werd nipt gewonnen door Heroes Den Bosch: 20-18. Aan het eind van het derde kwart was de stand 34-63.

Het vierde kwart werd weer door Zorg en Zekerheid Leiden gewonnen. De eindstand luidde 49-84.

Coach Alpha Sow was tevreden. In deze wedstrijd was duidelijk te zien dat er goed was getraind op de defense. Ook de komende weken zal hier veel op worden getraind.

Scores: Lucas Kruithof 19 (10 rebounds), Troy Koehler 11, Yaëll dos Santos Borges 11, Sedale Veira 11, Jeffrey Hesseling 9, Mees van Leeuwen 8 (14 rebounds), Bart van Rixtel 7, Rick van der Salm 5, Nezar Kanbier 1, Kasper van Osnabrugge 1 en Tijmen de Haas 1

De volgende wedstrijd is op zondag 29 september om 16.00 uur in de Vijf Meihal. Tegenstander is Rowic uit Dordrecht.