59-81

Datum: zaterdag 7 maart 2020 · 18:30
Locatie: Sportboulevard, Dordrecht

ZZ Leiden wint eenvoudig van Rowic

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden wist afgelopen zaterdag te winnen van middenmoter Rowic uit Dordrecht. Voor het eerst dit seizoen had coach Edwin Engelhart een complete en redelijke fitte selectie tot zijn beschikking. Liam en Vincent zijn beiden nog aan het herstellen van een enkelblessure, maar waren wel inzetbaar. Zorg en Zekerheid Leiden won met ruime cijfers: 59-81.

Het eerste kwart begon Zorg en Zekerheid Leiden scherp. Een strakke verdediging maakte dat de mannen uit Dordrecht er gewoon niet aan te pas kwamen. Een aantal goede steals zorgden ervoor dat er met regelmaat fast breaks werden gelopen. Hierdoor werd het verschil meteen gemaakt. De Leidse formatie wist dit kwart te winnen met 13-24.

Het tweede kwart gaf exact hetzelfde beeld. Snel spel van de Leidenaren en een strakke verdediging. Mooie aanvallen zorgden voor spelplezier bij de mannen uit Leiden. Ook van buiten werd er goed geschoten. Manuel, Thomas en Kevin schoten scherp vanachter de driepuntslijn. Hierdoor werd ook het tweede kwart gewonnen met 13-20, waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een stand van 26-44 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

“In de rust heb ik aangegeven erg tevreden te zijn over de verdediging”, gaf coach Engelhart te kennen. “Aanvallend loopt het uitstekend, houd dit vast, was de boodschap.”

Het derde kwart begon slordig. Een aantal turnovers bij de Leidenaren zorgden ervoor dat er bij de thuisploeg een klein beetje hoop ontstond om terug te komen in de wedstrijd. De thuisploeg scoorde driemaal achter elkaar, waardoor er een time-out aan te pas moest komen om orde op zaken te stellen bij de Leidse ploeg. Na de time-out werd het vizier op scherp gesteld en de verdediging aangetrokken. Dit zorgde ervoor dat ook het derde kwart werd gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden, dit keer met 16-19.

Het vierde kwart was hetzelfde als het derde. De start was slordig, maar werd uiteindelijk goed afgesloten. Het vierde kwart werd gewonnen met 17-18, waardoor de eindstand 59-81 werd in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

Topscorers: Kevin 21, Manuel 11.