74-85

Datum: zondag 5 september 2021 · 16:00

ZZ Leiden onderuit in eigen huis

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de succesvolle Open Dag afgesloten met een nederlaag. Landstede Hammers was scherper en hield de bal beter in de ploeg. De Leidse ploeg eindigde met maar liefst 26 turnovers en daar win je weinig wedstrijden mee. Zorg en Zekerheid Leiden kwam na de rust (38-54) nog terug tot vijf punten, maar moest uiteindelijk een 74-85 nederlaag slikken.

Het ene moment speel je Spirou Basket Charleroi van de mat met agressief, aantrekkelijk basketbal. Het volgende moment ga je onderuit tegen Landstede Hammers. Zorg en Zekerheid Leiden begon wel sterk aan de oefenwedstrijd in de eigen Vijf Meihal, waar gelukkig weer publiek bij aanwezig mocht zijn. De Deense center Asbjørn Midtgaard kwam aanvankelijk goed door met hookshotjes en een dunk. Uit een fastbreak wist Jhonathan Dunn ook lekker te dunken. Dat leidde tot een 18-10 voorsprong halverwege het eerste kwart.

Dit sterke optreden kreeg geen vervolg. Aan het eind van het eerste kwart was het al weer gelijk: 26-26. In het tweede kwart zette Landstede Hammers via een reeks rake driepunters (10 voor rust, 17 in totaal) die run voort. De Leidse formatie moest passen en keek bij rust tegen een 38-54 achterstand aan.

Na de pauze speelde Zorg en Zekerheid Leiden een stuk agressiever. Onder leiding van Worthy de Jong en Dunn werd beetje bij beetje de achterstand verkleind tot 59-70. In de laatste rondgang kwam de Leidse ploeg mede door driepunters van Luuk van Bree terug tot 71-76, maar daarna was de koek op. Landstede Hammers bezweek niet en wist de wint met 74-85 te pakken.

Scores ZZ Leiden: Asbjørn Midtgaard 16 (78% schot, 7 rebounds), Worthy de Jong 16(4 assists, 3 steals), Jhonathan Dunn 14 (63% schot), Maarten Bouwknecht 8, Luuk van Bree 8, Marijn Ververs 5 (4 assists), Arunas Mikalauskas 4 en Einaras Tubutis 3. Jamayro de Windt, Quincy Tjon Affo en Mees van ‘t Hoff kwamen niet tot scoren.